Dėl koronaviruso Klaipėdos mieste ir rajone kasdien dezinfekuojamas viešasis transportas

Klaipėdos higienos ir sanitarijos centro direktoriui, Darbo partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkui Sergejui Ivanovui dabar – pats darbymetis. Siekiant apsaugoti keleivius nuo galimybės užsikrėsti koronavirusu, Klaipėdos mieste ir rajone kasdien dezinfekuojamas viešasis transportas.

Nuo kovo 16 d. visas transportas dezinfekuojamas autobusų stotyje, kur įrengtas mobilus dezinfekavimo punktas. Klaipėdos higienos ir sanitarijos centro darbuotojai, vadovaujami S. Ivanovo, kasdien nuo 5 val. iki 21 val., dirbdami pamainomis, daro viską, kad užkirstų kelią viruso plitimui šalies viduje.

Anot S. Ivanovo, turimų pajėgų pakanka, centro darbuotojai dirba negailėdami jėgų, kad klaipėdiečiai jaustųsi saugūs. Esant poreikiui, bus dezinfekuojamos ir patalpos.

„Kreipiuosi į Darbo partijos narius ir, žinoma, visus Lietuvos gyventojus. Saugokime save – taip apsaugosime ir mums brangius žmones. Ne paslaptis, kad didžiausia rizikos grupė yra vyresnio amžiaus gyventojai, rūpintis jais yra mūsų pareiga. Saugodami savo sveikatą mes taip pat rūpinamės ir savo tėvų, senelių gyvybėmis“, - S. Ivanovas kviečia į susiklosčiusią padėtį žvelgti atsakingai.

Darbo partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas pataria prekybos centruose įsigyti dezinfekantų etanolio pagrindu.

„Išdalykite juos artimiems žmonėms, visada turėkite su savimi nedidelį purškiklį. Prieš įeidami į namus dezinfekuokite savo rūbus, nepamirškite dažnai dezinfekuoti rankų, atidžiai jas plauti, bendraudami laikykitės dviejų metrų atstumo, venkite eiti į svečius ir jų nepriiminėkite“, - patarimais dalijasi S. Ivanovas.

Žmonės, norėdami dezinfekuoti patalpas, gali kreiptis šiuo centro telefono numeriu 8 605 55 016.