R. Krupenina: Visi kandidatai vilioja gražiais pažadais ir saldžiomis frazėmis apie rajono ateitį

Šiandien kiekvienas rajono rinkėjas yra ties pasirinkimu. Visi kandidatai vilioja gražiais pažadais ir saldžiomis frazėmis apie rajono ateitį. 

Būtų labai lengva pasakyti, kad aš galiu viską padaryti ir padarysiu. Taip, aš turiu didžiulę patirtį ir supratimą apie rajono valdymą, teko paskutiniais metais dirbti ir administracinį darbą ministerijai pavaldžioje įstaigoje, matyti ir dalyvauti priimant sprendimus visos Lietuvos mastu. Taip, patirties turiu, bet negaliu būti populiste ir žadėti rojų žemėje. Taip būtų apgaudinėjami rajono gyventojai.

Pasinėrę į kovą dėl valdžios ir pinigų, valdantieji nežiūrėjo į žmonių gyvenimo kokybę ir tai dar labiau juos supriešino. Niekada neapykanta ir priešiškumas neduos ilgalaikio teigiamo rezultato. Dažniausiai tai momentinės euforijos, jos uždengia ir paslepia ilgalaikės strategijos neturėjimą.

Pastaraisiais metais politinė kultūra rajone smuko labai smarkiai. Negirdima nei racionalių pasiūlymų, nei sveiko proto sprendimų. Nuvertinami visi anksčiau atlikti darbai gerinant rajono infrastruktūrą ir tvarkant rajono ūkį. Nors dabar vykdomi projektai gimė prieš ketverius ir daugiau metų, pradėti man dirbant mero pavaduotoja, vis dar dauguma darbų nebaigti, dėl nesuprantamų priežasčių uždelsta ir tai sudaro nemenkus nepatogumus rajone gyvenantiems žmonėms. Jau nekalbant apie tai, kad dabartiniai valdantieji viską, kas buvo mūsų padaryta, įžūliai savinasi kaip savo nuopelnus. Kodėl darbai uždelsti, po ketverius metus nejuda iš vietos nebaigti projektai? Dirbtinai traukiama iki kadencijos pabaigos, kad būtų rinkimų efektas? Traukė, traukė, o paskui nieko nespėjo, tik vieną Pabradės kultūros centrą šiaip ne taip atidarė… 

Vis tai man nepriimtina. Atėjusi į valdžią kalbėsiu su visomis politinėmis jėgomis, jei tik jos norės ir galės perlipti per savo paranojiškas ambicijas. Pareikalausiu asmeninės atsakomybės, kurią turi turėti kiekvienas save gerbiantis politikas. Dirbti ne sau, ne interesams, ne pinigams, o rajono žmonėms. Ne girtis menkais pasiekimais, o tinkamai, greitai ir efektyviai atlikti savo pareigas. Kritinėmis situacijomis pasiremsiu asmenine lyderyste. Netoleruosiu marionečių politikos. Keistai atrodo tarybos narys, neturintis nuomonės ir visą kadenciją pratylintis.

Turime tris miestus ir jiems reikia ilgalaikės strategijos. Ką mes norime matyti Pabradėje, Švenčionyse ir Švenčionėliuose po 4, 10, 20 metų. Gėlytės, medeliai, suoleliai – gerai. Bet čia gyvena žmonės, norintys čia dirbti, auginti vaikus, linksmintis ir ilsėtis. Ką valdžia jiems pasiūlė? Darbo vietos nesikuria pačios, investuotojai eina ten, kur jiems sukurtos palankesnės sąlygos. Kaip pasiekti balansą tarp investicijų dydžio, darbo jėgos ir rajono infrastruktūros gerinimo? Į šiuos klausimus reikia ne tik atsakyti, bet ir atlikti nemažai namų darbų. Aš su savo komanda turiu atsakymus. Šiuos sprendimus turi papildyti ir pakoreguoti visa rajono bendruomenė, nes tik taip galime kurti ateitį.

Kaimai tuštėja, bet ten vis dar gyvena žmonės, kuriems reikia tokių pat kokybiškų paslaugų kaip ir miesto gyventojams. Neefektyvu, neracionalu, bet ar gali būti matuojama nauda, kai tai susiję su žmogumi, neleidžiančiu kaimui išnykti? 

Daug darbo vietų savivaldybės administracijoje ir pavaldžiose įstaigose užima laikinai einantys pareigas darbuotojai. Tai netoleruotina. Niekada laikinai einantis pareigas žmogus nedirbs taip, kaip nuolatinis tvirtai besijaučiantis vadovas. Ir vėl politika – lojalus, nelojalus. Tuoj mūsų mažame rajone iš gyventojų liks tik du žmonės ir jie vis dar bus priešingose pusėse. Juokinga, bet kartu ir graudu.

Manau, kad dėl savo požiūrio galiu sulaukti daug kritikos ir apjuodinimų. Noriu pasakyti: man tai nerūpi. Apkalbėti kitus nieko pačiam nedarant – nedidelis žygdarbis, dažniausiai tai silpnų žmonių apraiška. Sunkiausia ieškoti sprendimų ir veiksmų, kurie neatneša tau konkrečios finansinės ar turtinės naudos, bet yra naudingi daugeliui. 

Eidama į rinkimus neturiu didelių pinigų rinkimams ir įtakingų rėmėjų. Man svarbu tik mano patirtis, įsitikinimai ir žmonių pasirinkimas! 

Darbo partijos kandidatė į Švenčionių r. savivaldybės merus Raja Krupenina