R. Gudonytė: Atsakau už savo žodžius!

Raminta Gudonytė, kaip studijavusi politikos mokslus, kryptingai sieja savo gyvenimą ir darbą politikos srityje. Taip pat kaip tikra vilnietė, gimusi, užaugusi savo mylimame mieste džiaugiasi, kad savivaldybės tarybos nario pareiga kaip tik atitinka jos specialybę ir pašaukimą. 

,,Aš, kaip jaunas žmogus, noriu pašvęsti savo tarybos nario laiką jaunimo klausimams. Aišku, neapleidžiant ir palaikant visas iniciatyvas: tokias kaip garbaus amžiaus žmonių gyvenimo gerinimą bei visų vilniečių, dedančių viltis į mane".

Šiandien daug jaunimo išvažiuoja į užsienį, analizuojant šią situaciją matau kelias problemines sritis:

Pirma, nepasitikėjimas jaunimu ir akivaizdus to įrodymas - ne visada jaunimas randa darbą pagal savo specialybę ir žinoma, būsto klausimas.

Žinau ir esu tikra, kad savivaldybė turi galimybę didžiąja dalimi spręsti šias problemas ir matau sprendimo būdus:

- Su savo komanda pasieksiu, kad jaunimui, tuo labiau jaunoms šeimoms būtų sukurtos lengvatinės sąlygos būsto įsigijimui ar nuomai. Šiandien matant nedideles bankų kredito palūkanas juridiniams asmenims, savivaldybė gali savo vardu kredituotis arba suteikti garantijas už jaunas šeimas bei pavienius jaunus žmones iki 30 metų įsigijant būstą ir pilnai padengti banko palūkanas. Savivaldybė turės šitą būstą kaip garantą iki pilno jo išpirkimo fiziniam asmeniui. Tai vienas, iš galimų variantų.

- Tikrai dėsiu visas pastangas, kad mokymo įstaigos atidžiai analizuotų specialistų paruošimo kiekį, nes mes nesame tiek pajėgūs, kad ruoštume specialistus užsienio valstybėms. Taip pat ir jaunimui būtų maloniau turėti darbą savo tėvynėje, o ne ieškoti pragyvenimo šaltinio svetur.

- Būtinas pasitikėjimas ir pagarba jaunam žmogui.  Be šito valstybė nuslys į nebūtį, nes nei patriotizmo, nei ekonomikos, nei ateities be jauno žmogaus pasiruošimo nebus. Su savo komanda bei su jaunimo organizacijomis stengsimės sukurti reglamentą ir įpareigoti visas Vilniaus savivaldybės institucijas laikytis – geros valios, pagarbos ir pagalbos jaunimui reglamento bei teikti visokeriopą pagalbą jaunam žmogui."

Raminta Gudonytė 

Jūsų kandidatė į Vilniaus tarybos narius