Darbo partija įgyvendina savo pažadus – sostinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninių darbuotojai viešuoju transportu važinės nemokamai

Darbo partija ir toliau nuosekliai laikosi savo rinkiminių pažadų, numatytų partijos 2019-2023 metų savivaldos rinkimų programoje Vilniaus mieste. Nemokamai sostinės viešuoju transportu nuo šiol naudosis ir Vilniaus palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninių darbuotojai.

„Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu pritarėme šiam sprendimui ir tikimės, kad palengvinsime finansinę naštą slaugytojams, kurie galės sutaupyti kelionėms į darbą arba vykti nemokamai į poilsio ir pramogų vietas bei kokybiškai pailsėti, nes dažnai darbo krūvis slaugos ir palaikomojo gydymo darbuotojams būna nepakeliamas. Taip pat jiems nereikės sukti galvos, kur pastatyti automobilį, ir planuoti keliones be jo“, - sako Darbo partijos frakcijos Vilniaus m. savivaldybėje seniūnas Mantas Stulgaitis.

Pasak jo, netolimoje ateityje planuojama suteikti galimybę viešuoju transportu keliauti nemokamai ir visiems medicinos darbuotojams.

Projekto įgyvendinimui – nemokamam viešajam transportui palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninių bei asmens sveikatos priežiūros įstaigų padalinių, kurie teikia palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas (įskaitant ir privačias) darbuotojams – bus skirta beveik 177 tūkst Eur.

Šiuo metu  nemokamu viešuoju transportu naudojasi Vilniaus ugdymo įstaigose dirbantys švietimo darbuotojai. Prasidėjus pandemijai, į darbą specialiais „COVID herojų“ viešojo transporto maršrutais nemokamai kviesti keliauti visi sostinės medikai.