Mindaugas Puidokas. Esu laimingas gyvendamas čia ir dabar

Prasidėję 2020-ieji į Lietuvos politikos padangę įnešė šiek tiek sumaišties dėl nenumaldomai artėjančių Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų. Žiniasklaidoje galima stebėti įvairių politikų pasisakymus svarbiais valstybei klausimais, interviu apie šalies aktualijas.

Šiandien kviečiame skaityti interviu su Darbo partijos Kauno skyriaus pirmininku, Seimo nariu dr. Mindaugu Puidoku, kuris šį kartą dalijasi mintimis apie šeimą, savo pomėgius ir kitus gyvenimiškus klausimus.

Paklaustas apie tai, kada buvo laimingiausias savo gyvenime, M. Puidokas atviras: „Esu laimingas gyvendamas čia ir dabar. Turiu puikią žmoną ir du nuostabius sūnus. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi jais.“

Mindaugai, papasakokite apie savo šeimą.


Gyvename kartu su žmona Indre ir dviem sūnumis – Mykolu ir Margiriu. Vyresnėliui Mykolui jau aštuoneri, o mažajam Margiriui – dveji. Mano žmona šiuo metu augina jaunėlį Margirį, prieš tai dirbo Natūralios medicinos klinikoje. Mėgstamiausias mūsų užsiėmimas kartu – žaisti lauko tenisą. Beje, būtent lauko teniso žaidimas ir suvedė mus su žmona. Po truputį prisijungti prie mūsų mėgina ir sūnus Mykolas, kuriam ši sporto šaka itin patinka. Žmona Indrė yra pelniusi ne vieną apdovanojimą, laimėjusi daugybę medalių ir taurių įvairiuose lauko teniso turnyruose bei čempionatuose. Ji – mano mėgstamiausia ir geriausia viso pasaulio tenisininkė.

Papasakokite, ką mėgstate veikti kartu su šeima. Ar turite tam tikrų tik Jūsų šeimai būdingų tradicijų?

Kiekvieną šeštadienį su visa šeima traukiame į pirtį, kur labai smagiai leidžiame laiką. Pirtis yra išties labai naudinga sveikatai, tad stengiamės nelaužyti šios tradicijos. Taip pat šeštadieniais su visa šeima sėdame prie bendro stalo pietauti, dalinamės savo patirtimi, kaip praėjo savaitė, ką gero nuveikėme, pasakojame įvairias istorijas. Laisvalaikiu mėgstame keliauti, būti gamtoje, kvėpuoti grynu oru, taip pat labai mėgstame įvairias žiemos pramogas – slidinėti, leistis nuo kalnų su rogėmis, tik gaila, kad šiemet žiema sniego pagailėjo.

Neretai linksmai laiką leidžiame Marvelės žirgyne. Pats daug kartų esu jodinėjęs vaikystėje, tad man žirgai visada buvo labai artimi. Mėgstame dažnai aplankyti žirgus ir pabūti kartu su jais, pabendrauti, paglostyti. Sūnus Mykolas prieš šešerius metus, dar nesulaukęs dvejų metukų, buvo vienas jauniausių Marvelės žirgyno raitelių. Margiris jau taip pat porą kartų yra mėginęs sėdėti ant žirgo nugaros, tačiau jodinėti dar kol kas nedrįsta. Žirgyno gyventojus visada noriai lankome su visa šeima, o mažajam Margiriui bendravimas su žirgais palieka labai didelį įspūdį.
 
Ką mėgstate veikti laisvalaikiu? Galbūt turite neeilinių pomėgių?

Labai mėgstu žaisti su vaikais. Turėdamas laisvo laiko žaidžiu lauko tenisą su draugais ar žmona. Turiu ir savo mėgstamiausius tenisininkus. Tai – šveicaras Rodžeris Federeris ir Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius.

Nuo vaikystės gyvenant Kaune, manau, neišvengiamas pomėgis yra krepšinis, o norėdamas pailsėti po įtemptos darbo dienos renkuosi skaityti knygas. Mėgstamiausios knygos – Konkordijos Antarovos knygų serija „Du gyvenimai“ ir Džono Ronaldo Ruelio Tolkino epinės fantastikos knygų serija „Žiedų valdovas.“

Vienas mano neeilinių pomėgių – bitininkystė. Nuo šešerių metų mėgstu darbą su bitėmis. Šiuo metu vienas bitynas yra mano mamos sesers sodyboje Prienų rajone, Alksniakiemio kaime. Bites prižiūri mamos sesuo, aš turėdamas laisvo laiko atvažiuoju pagelbėti medų iškopinėti ar padėti nudirbti kitus ūkio darbus. Dar keturi aviliai yra mano žmonos tėvo sode netoli Kauno, tad šias bites aplankau dažniau. Pavasarį atlieku avilių valymo darbus, apžiūriu lizdus, maitinu bites, jei reikia – jas gydau.

Prisiminkite akimirkas, kada buvote laimingiausias savo gyvenime.
Pirmos į galvą ateinančios akimirkos – abiejų sūnų gimimas. Jausmas, kurį patyriau laikydamas rankose savo tik ką gimusius vaikus yra su niekuo nesulyginamas. Iš tiesų gyvendamas čia ir dabar esu laimingiausias. Man patinka tai, ką veikiu ir kuo dabar užsiimu. Mane labai džiugina nuostabi žmona, augantys sūnūs. Dirbu mėgstamą darbą, o iki visiško laimės pajautimo dar šiek tiek trūksta galimybės realizuoti tikrai labai svarbius darbus Lietuvai ir jos žmonėms. Iš savo darbo patirties Seime galiu pasakyti, kad labai sudėtinga skirtingas politines jėgas sutelkti vienai darniai veiklai, kad jos veiktų nesivaidydamos tarpusavyje dėl įvairių smulkmenų ar egoistinių ambicijų, tad jei dabartinė situacija staiga pasikeistų, būčiau visiškai laimingas.

Kokie yra Jūsų ateities planai, susiję su asmeniniu gyvenimu?

Ateityje planuoju ir noriu parašyti keletą knygų. Viena iš jų būtų grožinės literatūros, siurrealaus fantastinio žanro, kita – geopolitine tematika apie pasaulio politiką. Labai domiuosi šiomis sritimis, tad manau, jog tikrai galėčiau parašyti neblogą kūrinį.

Ačiū už pokalbį