Ingrida Venciuvienė: „Atėjo laikas sutelkti Šiaulių rajono gyventojus tikrai savivaldai, kur kiekvienas būtų išgirstas“

Artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvausiančią Šiaulių rajono Darbo partijos skyriaus komandą ves Ingrida Venciuvienė, kandidatuojanti  į rajono mero postą. Apie šiuos siekius ir užsibrėžtus tikslus kalbėjomės su I. Venciuviene.

Šiaulių rajono Darbo partijos skyriaus komanda pasiruošusi dirbti Šiaulių rajono gyventojams bei prisidėti savo idėjomis prie jo augimo. Didelė atsakomybė į rinkimus vesti sąrašą. Dar didesnė – kandidatuoti į meres. Kas jus paskatino to siekti?


Sprendimas dalyvauti mero rinkimuose yra labai gerai apgalvotas, juk tai – didžiulė atsakomybė ir įsipareigojimas prieš viso rajono žmones. Dalyvausime ateinančiuose savivaldybės tarybos rinkimuose, nes žinome, ko tikisi ir laukia mūsų kraštiečiai. Aš ir mano bendrapartietė Ingrida Volosova dirbame dabartinėje rajono taryboje.  Mums rūpi rajonas, kuriame gyvename, kur gyvena mus renkantys žmonės. Ir ateinančioje kadencijoje, žinoma, pirmiausia tęsime pradėtus darbus ir, pasitarę su gyventojais, bendruomenėmis, planuosime naujus.

Darbo partijos Šiaulių rajono skyrius, partijos taryba parodė pasitikėjimą manimi, mano kompetencija, sulaukiau ir gyventojų raginimų bei pasiūlymų kandidatuoti. Manau, kad atėjo laikas sutelkti Šiaulių rajono gyventojus tikrai savivaldai, kai girdimas kiekvienas, tariamasi su bendruomene ir kartu planuojami darbai, kai pozicija ir opozicija dirba viena kryptimi. Kai meras nuolat infomuoja gyventojus apie planuojamus darbus, atsiskaito jiems už atliktus darbus, biudžeto lėšų panaudojimą, dirba sąžiningai ir skaidriai.

Kandidatų į savivaldybės tarybą sąraše yra ir Darbo partijai nepriklausančiųjų. Kodėl nuspręsta neatsižvelgti į partinę priklausomybę?


Kandidatų į savivaldybės tarybą sąraše – ne tik Darbo partijos nariai, bet ir nepriklausantys jai aktyvūs Šiaulių rajono gyventojai, norintys keisti savo kraštą, prisidėti prie jo klestėjimo savo idėjomis.

Mūsų komandos manymu, tikrai nesvarbu, ar tu priklausai kokiai politinei organizacijai ar ne. Jei esi pilietiškas, turintis idėjų, supratimą apie jų įgyvendinimą ir norintis dirbti – esi laukiamas. Gyventojams dirba ne partija, o konkretūs žmonės.

Kandidatų į merus Šiaulių rajone yra septyni. Kuo jūs pranašesnė už juos?


Keturios kadencijos Šiaulių rajono savivaldybės taryboje, kai teko dirbti ir savivaldybės mero pavaduotoja, ir administracijos direktoriaus pavaduotoja, suteikė man pasitikėjimo ir neįkainojamų ir būtinų žinių, reikalingų tiek politinių sprendimų priėmimo, tiek savivaldybės administracinio darbo srityse.

Vertinga ir patirtis įgyta darbuojantis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, kur dirbau departamento direktore, sprendžiau ministerijos įstaigų administracines, gyventojų, bendruomenių, jaunimo, šeimos socialines problemas. Šiuo metu esu Seimo nario patarėja, tad darbe susiduriu su įstatymų leidybos aktualijomis.

Visa ši darbinė patirtis leidžia man nebijoti dirbti atsakingo merės darbo. Esu visiškai tam pasirengusi. Šiaulių rajonas man gerai pažįstamas, o jo žmonių problemos yra mano problemos. Mano tikslas – skaidrus ir telkiantis darbas. Visada siekiau ir siekiu išklausyti ir padėti. Todėl ir į rinkimus einame su šūkiu „kad kiekvienas būtų išgirstas!”

Noriu, kad Šiaulių rajonas augtų ir gyventojų skaičiumi ir darbo vietomis, populiarumu, vyktų savivaldybės ir verslo bendradarbiavimas, būtų įgyvendinti bendruomenių sumanyti projektai, sukurta pilna gyventojų patogumą užtikrinanti infrastruktūra. Kitaip tariant, kad Šiaulių rajonas būtų jaukus ir patogus kiekvienam – nuo mažiausiojo iki vyriausiojo.

Dėkojame už pokalbį.