Gintautas Sodaitis. Nuo šiandienos sprendimų priklausys, kaip mūsų vaikai gyvens ateityje

Šeima, gamta ir politika – tai trys didžiosios Darbo partijos Prienų skyriaus ir partijos tarybos nario Gintauto Sodaičio gyvenimo meilės, kurioms jis negailėdamas skiria laiko ir pastangų.

Sėkmingai vedęs 15 metų, su žmona Vanda vyras augina 14 m. sūnų  Arą ir pirmokę Aurėją, kurie atnešė jam didžiausią laimę ir paskatino dalyvauti politikoje.

„Vaikų gimimas pakeitė mano pasaulį. Būtent dėl jų esu politikoje, juk turiu pats prisidėti, kad savo Tėvynėje galėčiau gyventi ir auginti vaikus, kad nereikėtų dairytis kitur, kad galėčiau didžiuotis esąs lietuvis. Mes patys turime kurti šalies gerovę, niekas už mus to nepadarys. Dalyvaudamas Darbo partijos veikloje esu tikras, kad galėsiu  prisidėti prie  sprendimų, kurie atneš teigiamų pokyčių“, – sako Gintautas, neabejojantis, kad vien aimanavimo ir pasipiktinimo  daromais sprendimais negana, reikia ir veiksmų.

Anot darbiečio, tai, ką jis mato šiandien, jo netenkina ir be naujų minčių, naujo požiūrio niekas nesikeis. Gintautas pagal specialybę – miškininkas, tikras gamtos vaikas, neetatinis gamtos apsaugos inspektorius ir Seimo nario patarėjas gamtos apsaugos ir medžioklės klausimais, tad ir problemų bene daugiausia mato būtent aplinkosaugos srityje.

„Aplinkosauga šiandien yra labiausiai apleista sritis, kurią reikėtų atnaujinti iš esmės. Būtina grąžinti pagarbą ir pasitikėjimą visa aplinkosaugos sistema. Paskutiniai įvykiai Alytuje ir Klaipėdoje  atvėrė korupcijos ir netvarkos mastą. O juk viskas turi pasekmes, kurias pajaus ir jau jaučia mūsų vaikai. Tad nuo mūsų priklausys, ką jiems paliksime“, – teigia darbietis, negailintis kritikos Aplinkos ministerijai ir jai pavaldžioms įstaigoms. Anot jo, šiuo metu ministerija – jos viceministrai, ministras – yra „neįgali“. Tokios nekompetencijos ir neturėjimo „stuburo“ jis nėra matęs.

Atokvėpis – gamta ir sportas

Paklaustas apie poilsį ir pomėgius Gintautas su pasimėgavimu pasakoja apie sodybą, nuosavą mišką, pelkę, mėsinius galvijus, kuriais rūpinasi visa šeima. Sodyboje Gintautas ir praleidžia daugiausia laiko, arti gamtos, su šeima, tomis dienomis, anot jo, jis jaučia didžiausią pilnatvę.

„Esu neetatinis  aplinkos apsaugos inspektorius, laisvu laiku vykstu į reidus, padedu gyvosios gamtos inspektoriams vykdyti užduotis, nustatyti pažeidėjus ir juos sulaikyti. Taip prisidedu prie to, kad būtų išsaugotas didžiausias šalies turtas“, – pasakoja Gintautas, kuris laisvalaikį skiria ir dar vienam pomėgiui – sportui, lydinčiam jį visą gyvenimą. Jau 1 metai jis yra Stakliškių gimnazijos Jaunųjų šaulių būrelio vadovas – mokytojas, pats priklauso Lietuvos šauliams, taip pat treniruoja kitus kovinės savigynos, ir, kaip tikras lietuvis, mėgsta krepšinį.

Kalbantis su Gintautu į akis krinta nuoširdus pilietiškumas, kurį, anot jo, įskiepijo senelė, užauginusi jį. Savo pasakojimais, pasakomis ir dainomis, istorijomis apie senovę, lietuvių buitį, šlovingą praeitį ji sužavėjo anūką ir pasėjo jo širdyje meilę Lietuvai, kuri šiandien įkvepia jį saugoti ir ginti savo šalį, kad čia būtų gera gyventi visiems.