Darbo partijos Alytaus r. skyrius prisideda prie Alytaus daugiabučių laiptinių dezinfekcijos

Daugėjant koronaviruso atvejų Alytuje iniciatyvos nusprendė imtis Darbo partijos Alytaus rajono skyrius. Skyriaus tarybos narė Jurgita Bruzgulevičienė bei skyriaus administratorė Irma Patinskienė prisideda prie daugiabučių laiptinių dezinfekcijos, kuriose dėl išaugusios koronaviruso grėsmės rekomenduojama nuolat palaikyti švarą.

"Anot mokslininkų, didžiausia tikimybė užsikrėsti koronavirusu yra ligoninėse ir oro uostuose, tačiau vis dažniau akcentuojamas ir laiptinių pavojingumas. Primenu, kad kol kas Alytuje laiptinių dezinfekcija turi rūpintis pačios daugiabučių namų bendrijos. Todėl, džiaugiuosi, kad reaguodamos į situaciją, iniciatyvos ėmėsi mano bendražygės iš Darbo partijos Alytaus rajono skyriaus Jurgita ir Irma, kurios laikydamosios visų ekspertų rekomendacijų išvalė nemažą kiekį Alytaus laiptinių", - iniciatyvą komentavo Darbo partijos Alytaus rajono skyriaus pirmininkas Raimundas Markauskas.

Patarimai norintiems imtis iniciatyvos patiems:


Rekomenduojama laiptinę ir turėklus dezinfekuoti alkoholiniu dezinfekantu, kurio koncentracija ne mažesnė nei 70 proc. arba buitiniu balikliu, kuriame chloro koncentracija yra 0,5 proc.

Valant skirti ypatingą dėmesį laiptinių turėklams, rankenoms, įėjimo į laiptines mygtukams, telefonspynėms, lifto mygtukams.
Patariama laiptines vėdinti dažnai (mažiausiai du tris kartus per dieną). Negalima šluoti, nes taip yra pakeliamos dulkės ir mikroorganizmai (ligų sukėlėjai: virusai, bakterijos ir kt.) ir jų gali įkvėpti žmogus.