Darbo partija kviečia skaityti ir dalintis knygomis – knygų namelis atsirado ir Pavilnyje

Pavilnio rajone, greta Pavilnio bendruomenės namų iškilo knygų namelis, ant kurio puikuojasi šūkiai „Pasaulis priklauso tiems, kurie skaito“ ir „Gera knyga yra įvykis mano gyvenime“. Jo duris praverti gali kiekvienas lankytojas, norintis laisvalaikį praleisti žingeidžiai – skaitydamas knygą. Neįprastoje bibliotekėlėje po atviru dangumi gyventojai gali palikti ir savo perskaitytas knygas. Šios iniciatyvos autorė – Darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininko pavaduotoja, skyriaus administratorė ir Pavilnio seniūnaitė Irena Binevičienė.

Irena Binevičienė tikina, kad tokį knygų namelį pastatyti Pavilnyje paskatino kitų gražios iniciatyvos. Jau prieš kurį laiką pastatyti knygų namelį įkvėpė matytos panašios knygų bibliotekėles Vilniuje.

Kilus šiai minčiai, I. Bineviečienė kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl šios iniciatyvos, tačiau buvo informuota, kad ją įgyvendinti reikės savo pačios lėšomis. Visgi, noras padaryti gerą darbą ir pasitarnauti bendruomenei paskatino veikti ir ilgai laukti nereikėjo, kol Irenos mintis tapo kūnu.

I. Binevičienė prasitarė, kad jeigu pirmasis namelis susilauks dėmesio, planuoja pastatyti ir daugiau knygų namelių.

Pašnekovė džiaugiasi, kad knygų namelis pagaliau stovi ir tikrai ne tuščias. Knygų vis daugėja valandomis – dalį knygų žada padovanoti tiek Savivaldybė, tiek Pavilnio bendruomenė.

„Tikimės, kad knygos ir džiaugsmas jomis dalijantis dar labiau suburs vietos bendruomenę, skatins draugiškumą. Žinoma, teko įdėti labai daug pastangų, kad sukurti tokį namuką. Pradžioje ieškojau internete, tai daugelio siūlomi namukai buvo labai maži, tačiau galų gale radau to, ko ieškojau – pakankamo dydžio, pritaikytą žiemai ir lietingiems orams“, - džiaugėsi I. Binevičienė.

Knygų mylėtojai naująjį knygų namelį ras Vandens g. Vilniuje, greta Pavilnio bendruomenės namų.