„Darbiečio“ iniciatyva – bėgimas Utenos gatvėmis vilkint kostiumus

Darbo partijos politiko iniciatyva Utenos mieste įvyko ganėtinai neįprastas bėgimas, kurio dalyviai 14-os kilometrų distanciją įveikė vilkėdami vyriškus kostiumus. Šio bėgimo iniciatorius – Utenos miesto savivaldybės vicemeras, Darbo partijos Utenos miesto skyriaus pirmininkas Vitalijus Šeršniovas.

„Priešistorė buvo tokia. Seimo rinkimų antrame ture Gintautas Paluckas paprašė politinio palaikymo. Palaikymą pažadėjau, jei tuometinis kandidatas priims iššūkį - po rinkimų prabėgti su vėjeliu Utenos miesto gatvėmis maždaug 10 km. Ir bėgti tektų su kostiumais. Gintautas iššūkį priėmė. Sušvelnėjus karantino sąlygoms suderinome datą ir nusprendėme bėgti birželio 19-ą dieną“, - taip šio bėgimo, turėjusio ir politinį prieskonį, priešistorę apibūdino Vitalijus Šeršniovas.

Pasak V. Šeršniovo, jis savo pavyzdžiu visuomet skatina rinktis aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą. Nors jis ne kartą apibėgęs šią trasą, tačiau varžybų dieną buvo sunku – teko bėgti spiginant 30 laipsnių karščiui, saulėje, nepučiant nė menkiausiam vėjeliui. Kostiumuotiems bėgikams kompaniją palaikė sportininkai iš Utenos, Vilniaus ir Panevėžio. Tačiau, kad ir sukandę dantis, finišą pasiekė visi dalyviai. Vitalijus Šeršniovas tikisi, kad kostiumų bėgimo renginį pavyks užauginti ir padaryti išskirtiniu renginiu Utenoje.