“Darbiečiai“ ragina susitarti „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) profesinę sąjungą ir įmonės vadovybę

Darbo partijos frakcijos tarybos nariai Vilniaus m. savivaldybėje, stebėdami jau daugiau nei metus besitęsiančius ginčus tarp VVT profesinės sąjungos darbuotojų ir vadovybės ragina abi suinteresuotas puses pagaliau sėsti prie derybų stalo ir rasti abi puses tenkinantį kompromisą.

760 VVT darbuotojų norėjo perduoti prašymus apie tai, kad jie įspėja savo darbdavį, su noru stabdyti savo darbo sutartis nuo gegužės 16 dienos, dėl ko kyla pavojus, jog į Vilniaus miesto gatves neišriedės daugiau nei  600 -ų vairuotojų vairuojami autobusai, kas iš esmės paralyžiuotų viešojo transporto eismą Vilniaus mieste.

Suprantame pagrįstus  VVT darbuotojų lūkesčius, dėl atlyginimų kėlimo, kurie yra itin maži ir neatitinka rinkos sąlygų, taip pat pritariame  darbuotojų norui turėti adekvačias darbo sąlygas, teisės aktuose numatytas teises į priedus prie atlyginimų, pietų pertraukas ir kitas garantijas.

VVT Generalinis direktorius patikino, kad  Darbo partijos frakcijos narius, kad dialogas tarp abiejų pusių įmanomas, tik reikia nedelsiant sėsti prie derybų stalo ir tartis, juolab, kad nuo šių metų balandžio įmonė 5–17 proc. didina vairuotojų atlyginimus. Tam pernai ir šiemet bendrovė skirs 3,2 mln. eurų. Bet akivaizdu, kad to nepakanka ir atlyginimų didinimui turėtų būti skirta dar didesnė suma.

Dėl šios situacijos, kuri susidarė Vilniaus miesto viešąjame transporte, frakcijos nariai diskutavo su Darbo partijos pirmininku, kandidatavusiu Vilniaus miesto mero rinkimuose Viktoru Uspaskich.

“Man nesuprantama, kaip galima nerasti bendro sutarimo. Jo nerandama, kai neieškoma. Esant tokiam neūkiškumui miestiečiai gali likti be viešojo transporto, o tai kaip žinome kai kurių politikų svajonė - visus persodinti ant paspirtukų ar dviračių“,  - sakė buvęs kandidatas į Vilniaus merus.

Darbo partijos frakcijos nariai nesiruošia likti pasyviais stebėtojais ir yra pasiruošę dėti visas pastangas ir padėti susėsti abiems pusėms prie bendro stalo bei rasti abi puses tenkinančius sprendimus.