Kodėl tinkamai atstovauti jus, žiemgališkiai, Seime galiu aš, INGRIDA VENCIUVIENĖ?

Gerbiami Žiemgalos krašto žmonės,

Rugsėjo 8-ąją Joniškio, Pakruojo, Šiaulių rajonų gyventojai rinks savo atstovą Lietuvos respublikos Seime.

Manau, kad prieš apsisprendžiant už ką balsuoti svarbu atsakyti į keletą klausimų.

Rinksime savo, Žiemgalos, atstovą ar atvykėlį? Aš esu žiemgališkė. Mane pažįsta daugelis Šiaulių rajono žmonių. Jiems sąžiningai dirbu jau dvylika metų. Jketvirtą kadenciją esu jų renkama į savivaldybės taryba. Man buvo patikėtos vicemerės, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigos.Žinau kuo gyvena mažų miestų, miestelių, kaimų  žmonės.Manau, tai svarbu. To negali suprasti trumpam iš sostinės atvykę žmonės, norintys mus atstovauti.

Ar Žiemgalos atstovas Seime politikuos ar dirbs? Kaip ir visi jūs matau, kiek energijos šiandien Seime prarandama kovojant tarpusavyje, kiek laiko sugaištama ne darbui Lietuvos žmonėms, o tuščioms rietenoms. Ar norėtume, kad Žiemgalos atstovas taptų šių beprasmiškų kovų dalyviu? Taip neišvengiamai bus, jei dirbti Žiemgalos gyventojams išrinksime vienos iš besipešančių partijų atstovą. 

Kodėl tinkamai atstovauti jus, žiemgališkiai, galiu aš, INGRIDA VENCIUVIENĖ?

Savo gyvenimo karjerą esu pradėjusi nuo žemiausisos grandies, Buvau samdoma darbuotoja. Vėliau įkūriau savo individualią įmonę. Žinau ką reiškia dirbti ir užsidirbti. 

Savo darbais esu užsitarnavusi Šiaulių rajono gyventojų pasitikėjimą.  Mano veikla savivaldybėje daug metų susijusi su socialiniais klausimais, sveikatos apsauga, bendruomenėmis, jaunimu, kultūra. Džiaugiuosi, kad Šiaulių rajono gyventojai gali vertinti mane pagal darbo rezultatus, o ne pažadus, nes tuščiai niekada nežadu. 

Dvejus metus dirbau Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje departamento direktore. Tai leido pažinti teisės aktų kūrimo, svarstymo, jų priėmimo procedūras, teko dalyvauti Seimo komitetų darbe pristatant parengtus projektus.

Pažįstu valstybės valdymą nuo žemiausios, gyventojų, bendruomenių grandies, esu ne naujokė savivaldoje, išmanau  teisės aktų kūrimo procedūras. Visa tai man leis tinkamai ir greitai įsijungti į Seimo darbą.

O atstovaudama jus, gerbiami rinkėjai, tapusi Seimo nare balsuosiu už tai, kad :

Gyventojai gaunantys minimalią mėnesinę algą nemokėtų gyventojų pajamų mokesčio;

Kasdienio vartojimo būtiniausiems maisto produktams ir vaistams būtų numatytas sumažintas 5 proc. PVM tarifas;


Vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, 2020 m. pabaigoje siektų 422 EUR;


Būtų patvirtinta valstybės lengvatas numatanti gamybos ir paslaugų įmonių steigimo regionuose rėmimo programa;


Mažos įmonės, kuriose dirba ne daugiau 10 žmonių ir kurių metinės pajamos ne didesnės nei 700 tūkst. eurų, būtų atleistos nuo pelno mokesčio.