Rolandas Janickas. Virusas nesugebėjo sugriauti ligoninių veiklos, tačiau tai padarys sveikatos apsaugos ministras.

Valdžia susuka galvą. Absoliuti valdžia susuka ją beviltiškai, tad sveikatos ministras nusprendė gydytojus paversti savo įsakymų vergais, o rajonų gyventojus – savo eksperimentų įkaitais.

Virusas nesugebėjo sugriauti Ukmergės ligoninės veiklos, tačiau šiandien savo netinkamais sprendimais tai padarys sveikatos apsaugos ministras. Aurelijaus Verygos sprendimu, medikai nuo ateinančios savaitės kitoje įstaigoje dirbti galės tik tuomet, kai bus baigę vieno mėnesio darbo ciklą pirmojoje darbovietėje (kad ir ką tai reikštų).

Ką reiškia šis sprendimas?

Visų pirma tai, kad šalies rajonuose gyvenantys žmonės yra truputį mažiau Lietuvos piliečiai nei gyvenantys miestuose su didelėmis ligoninėmis. Jie nebeturės tokių pačių galimybių gauti sveikatos priežiūros paslaugų, kadangi šiuo metu Lietuvos rajoninėse ligoninėse didelė dalis medikų atvažiuoja dirbti iš didesnių ligoninių. Po ministro sprendimo, mažesnėse ligoninėse gali likti vos po kelis medikus, kurie fiziškai negalės užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų visiems gyventojams ar net suteikti būtinos skubios pagalbos.

Kalbant paprastai - Ukmergė netektų 40 procentų gydytojų. Dar daugiau - uždraudus atvykti medikams iš didesnių savivaldybių, kai kurias ligonines iš viso teks tiesiog uždaryti, paliekant nebent slaugos skyrius.

O juk užtektų pasirinkti kitokį kelią- maksimaliai pasirūpinti tinkamomis visose šalies ligoninėse dirbančių medikų apsaugos priemonėmis ir dažnu jų testavimu. Ką mes Ukmergėje ir darome. Taip apsaugotume ir juos, ir savo piliečius, kurie galėtų bet kada gauti būtinas sveikatos priežiūros paslaugas. Nes net ir krizės akivaizdoje, visi  turime tas pačias teises – ir gyvenantys didžiuosiuose miestuose, ir mažesnėse savivaldybėse.

Saugokime ir branginkime mūsų medicinos darbuotojus  jiems ir taip sunku, bet neleiskime paversti jų ministro vergais..