Vilniaus m. savivaldybės taryboje prisiekė naujas jos narys – Darbo partijos atstovas Rikantas Aukškalnis

Vasario 17-ą dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryboje prisiekė naujas jos narys – Darbo partijos atstovas Rikantas Aukškalnis. Pasižadėjęs gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją bei įstatymus, sąžiningai atlikti visas Savivaldybės tarybos nario pareigas, naujasis tarybos narys prisijungė prie Darbo partijos frakcijos. Tai bus pirmoji R. Aukškalnio kadencija miesto taryboje.

"Vakar man buvo įsimintina diena - prisiekiau kaip Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys. Tad laukia labai įdomūs dveji ateinantys metai. Tikiu, kad jie bus pilni prasmingų darbų sostinės gyventojų labui. Taip, tai bus nauja mano patirtis "šiuose vandenyse", tačiau tikiu, kad mano kompetencijos ir situacijos matymas leis teisingai atstovauti vilniečių interesus", - sakė R. Auškalnis.

"Rikantą pažįstu jau daug metų ir žinau, kad tai sąžiningas, atsakingas, ne retai savo asmeninį laiką, teisinį išsilavinimą panaudojantis tam, kad pagelbėtų kitiems žmonėms. Jo darbinė patirtis tiek teisėje, tiek valstybės tarnyboje, tiek versle leis visapusiškai prisidėti prie kokybiško savivaldos darbo. Jau aptarėme paslaugų ir miesto ūkio komiteto darbus, kurie galėtų būti tęsiami tam, kad ūkis Vilniaus mieste būtų geriau tvarkomas ir tarnautų miestiečiams", - taip naująjį sostinės savivaldybės tarybos narį apibūdina LR Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Pagal išsilavinimą teisininkas, šiuo metu Aplinkos apsaugos agentūroje direktoriaus pavaduotoju dirbantis R. Aukškalnis daugiausiai dėmesio planuoja skirti aplinkosaugai, atliekų tvarkymo problemoms, miesto ūkio ir sporto klausimams. R. Aukškalnis taip pat yra dirbęs Vilniaus miesto Visuomenės sveikatos biure, Olimpiniame sporto komitete.