Vigilijus Jukna: informacija apie mokesčių mokėtojų naudojamus pinigus turi būti viešai prieinama

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna, reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidriai naudojamus mokesčių mokėtojų pinigus, teigia, kad informacija apie naudojamus mokesčių mokėtojų pinigus turi būti vieša.

Anot parlamentaro, siekiant išvengti bet kokio piktnaudžiavimo, būtinas visiškas skaidrumas ir viešumas.

„Pagrindinis klausimas - ne kam sumokėti pinigai ar atidėti mokesčiai, o kodėl išvis reikia slėpti bet kokią informaciją apie biudžetinių pinigų naudojimą? Tuo labiau, kad šiais metais, krizės metu, išnaudoti apie 5 milijardai eurų, nuo mokesčių atleista dešimtys tūkstančių įvairių įmonių, visa tai reiškia naštą ateities kartoms. Todėl neturi būti jokių paslapčių“, - teigia Seimo narys V. Jukna.

Darbo partija savo programoje aiškiai pasisako už tai, kad visi mokesčių mokėtojų pinigai, nesvarbu, kam jie skirti – viešiesiems pirkimams, paslaugų, daiktų pirkimui ar mokesčių atidėjimui – visi sandoriai, anot Darbo partijos frakcijos seniūno V. Juknos, turi būti viešai prieinami.

„Jau ne pirmus metus apie tai kalbama, bet vis tiek vyksta slapti sandoriai už uždarų durų, pažymima slaptai ir tt. Jau ne kartą konstatuoti faktai apie milžiniškus nuostolius, neefektyviai naudojamus pinigus. Todėl Darbo partija griežtai reikalauja, kad naujai išrinkta valdžia nekartotų tos pačios klaidos, ką darė iki jos visos kitos valdžios ir pasiūlytų sprendimą, kad šitie procesai būtų skaidrūs ir nebūtų apgaubti įvairiais šešėliais", - teigia V. Jukna.