V. Uspaskich: ne Gedimino prospekte žygiuodama kariuomenė turi demonstruoti savo galybę, o pasienyje

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich video reportaže socialiniame tinkle Facebook aptarė valdančiųjų nekompetenciją kontroliuojant situaciją dėl pabėgėlių bei planus skiepyti Lietuvos žmones trečiąja vakcinos doze. Jis tradiciškai atsakė į žiūrovų klausimus ir pasidalijo įžvalgomis apie A. Lukašenkos ateitį.
Kalbėdamas apie įtemptą padėtį pasienyje, Darbo partijos pirmininkas negailėjo aštrių žodžių valdantiesiems, kurie nesusitvarko su situacija.

„Lietuva yra valstybė, turinti sieną, kuri dabar pažeidinėjama. Dabar – nelegalai, o jei pažeidinės kitokie: agresoriai, provokatoriai, teroristai, neduok Dieve, kokios nors kitos šalies karinės pajėgos? Užsidėję pabėgėlių kaukes irgi keliaus pro šią kiaurą sieną? Kai siena pažeidžiama tokiu mastu, nereikia svarstyti kas ten, tai yra nusikaltimas. Reikia saugoti, negalima laukti. Reikia kuo greičiau statyti sieną, kokia yra Lenkijos su Baltarusija“, – mano V. Uspaskich.

Jis klausia, kodėl kariškiai, kuriems skiriama tiek pinigų, dar nesaugo sienos, kai valstybė yra pavojuje?

„Jie net neįsivaizduoja, kad tarp tų žmonių gali būti ir yra infiltruoti žmonės. Ir tai yra pavojinga. Jie vėliau integruojasi į visuomenę, civilinę aviaciją, valstybines institucijas...“, – apie liūdnai pasibaigusius tokios „integracijos“ pavyzdžius JAV ir Prancūzijoje savo transliacijoje kalba V. Uspaskich. Jis taip pat papasakojo apie savo asmeninę patirtį užsienyje, susidūrus su terorizmo apraiškomis. Tai, pasak politiko, gali tapti ir Lietuvos realybe.

„Įsivaizduokite, jei į Lietuvą pateks dešimt ar dvidešimt paruoštų ekstremistų. Sustabdys visą gyvenimą valstybėje. Ir ne tik valstybėje, pusėje Europos. Todėl jau šiandien reikia statyti sienas ir pasitelkti kariškius, saugoti savo sieną. Kito varianto nėra. Taip, tai yra užsienio politikos pasekmė, bet tai – ne šios Vyriausybės vaisiai, tokia politika buvo kuriama nuolat, tendencingai“, - teigia Europos Parlamento narys.

Būtina suskubti


Politikas įsitikinęs – problema tik gilės, jei Prezidentas, valdantieji ir toliau dels.

„Jei kariškius būtų pastatę prieš savaitę, pabėgėlių būtų mažiau visu tūkstančiu. Tame tūkstantyje infiltruotų teroristų kokia dešimčia būtų mažiau. Reikia gintis. Kas būtų, jei Rusijos, Baltarusijos kariškiai eitų per sieną, be ginklų, sakytų – mes norime jums pasiduoti. Ką jūs darysite? Jie eina ir pasiduoda, kaip dabar pabėgėliai. Mano nuomonė griežta – mūsų valstybė turi kiaurą sieną, saugokit ją, kitų variantų nėra“, – būtinybe pasitelkti sienos apsaugai kariškius neabejoja V. Uspaskich.  

Politikas savo kalboje klausia – ar daug Lietuvoje rastume žmonių, kurie gali skirti persikraustymui į  kitą šalį 15 – 20 tūkstančių eurų?  Juk mūsų žmonės, važiuodami dirbti į kitą šalį, net skolinasi pinigų, o vadinamieji pabėgėliai už milžiniškas sumas perka kelionę į kitą šalį, tam organizuotas visas tinklas.

„O pas mus daug žmonių gali sumokėti tiek pinigų už kelionę į kitą šalį? Tad reikia pagalvoti, ko jie važiuoja, kokie jų tikslai? Tai yra rimtas dalykas“, – įspėja V. Uspaskich. Anot jo, Lietuva, nieko nedarydama, jau parodė savo bejėgiškumą, o priešiškoms valstybėms nusiuntė signalą, jog nesusitvarko su pabėgėlių situacija, tad yra silpna. „Reikia siųsti signalą, kad saugome sieną, kad turime savo kariuomenę. Nors Lietuvos žmonėms parodykite, kad turime savo kariuomenę. Mes apie ją tik kalbame, kad esame tokie galingi.

Ne žygiavimu Gedimino prospektu reikia rodyti, kokie stiprūs esame, o pasienyje. Siena dabar yra frontas“.

„Geroji“ žinia – nuolatinės vakcinos

Politikas su ironija pažvelgė į sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio „gerąją“ žinią, jog šalies žmonės bus pradėti skiepyti trečiąja vakcinos nuo COVID-19 doze.
„Galiu pasakyti – bus penkta ir dešimta. Aš apie tai buvau įspėjęs dar praėjusių metų kovo mėnesį, kai tik buvo įvedamas pirmasis karantinas. Jau tada buvo aišku – jei pradėsime intensyviai kovoti su virusu, mes sulauksime jo mutacijų“, – teigia V. Uspaskich, visuomet pasisakęs tik už rizikos grupėse esančių žmonių apsaugojimą, likusiai visuomenės daliai gyvenant įprastą gyvenimą.

„Kaip parodė Švedijos pavyzdys. Šiandien ji neminima spaudoje, žmonės ten persirgo ir viskas. Matyt ateis tas laikas, kai ir mūsų valdžia suvoks, kad su virusu kovoti tokiais metodais yra pavojinga“, – tikisi Europos Parlamento narys V. Uspaskich.

Visą laidos įrašą galite rasti čia: https://www.facebook.com/viktorasuspaskich/videos/357799559296049