V. Uspaskich: jeigu kandidatuosiu į Vilniaus merus, už savo pažadų įvykdymą atsakysiu savo turtu

Ketvirtadienį, gegužės 17 d., įvyko Darbo partijos Tarybos posėdis, kurio metu buvo aptarti artėjantys rinkimai, galimi kandidatai į merus ir prezidentus bei kiti einamieji partijos reikalai.

Viktoras Uspaskich partiečius paragino susikaupti ir pradėti aktyviai ruoštis savivaldos rinkimams. Priimtas sprendimas sukurti centrinį štabą, skyrių štabus, parinkti kandidatus į savivaldybės tarybas ir merus, pagal aktualijas – vietos programas.

„Turime atidžiai patyrinėti galimus kandidatus. Juos išsamiau aptarsime sekančiuose Prezidiumo bei Tarybos posėdžiuose. Kas kandidatuos į merus rajonuose tikrai žinome. R. Markauskas kandidatuos Alytaus rajone, Z. Zlatkus - Anykščiuose, K. Ąžuolas - Alytaus mieste, M. Senulis - Pakruojyje, D. Ulickas - Raseiniuose, R. Janickas - Ukmergėje, R. Zablackienė -Prienuose, Kaune – Martynas Maulė arba Vigilijus Jukna“, - partiečiams kandidatus vardino Darbo partijos pirmininkas.

Į merus Vilniaus mieste partiečiai pasiūlė kandidatuoti Viktorui Uspaskich.

„Aš rimtai apie tai galvoju. Jeigu laimėsiu, nuo to Vilnius tikrai nieko nepraras, o tik suras“, - partiečiams sakė V. Uspaskich.

Jis taip pat teigė, kad į tokią poziciją kandidatuojantis politikas turi nešti asmeninę atsakomybę. Todėl jam nusprendus kandidatuoti ir laimėjus, už pažadus, kuriuos prižadės įvykdyti - atsakys savo asmeniniu turtu. Taip už užimamus postus ir padarytus pažadus personalinę atsakomybę kviečia prisiimti ir kitus politikus.

Skyriaus pirmininkų V. Uspaskich paprašė paruošti sąrašus į savivaldybių tarybas. V. Uspaskich taip pat skyrių pirmininkų paprašė pagalvoti, kas iš partijos būtų tinkami kandidatai į Prezidentus.

„Reikia nuspręsti – ar mes į kandidatus keliame savo partietį, ar remiame kitą kandidatą. Pagalvokite ir padiskutuokite skyriuose. Nes savo poziciją tikrai turėsime. Tai yra labai svarbu“, - sakė Viktoras Uspaskich. Darbo partijos pirmininkas taip pat pasiūlė idėją – identifikuoti kiekvieną partijos narį. Tam bus paruoštos anketos, kurias turės užpildyti skyrių nariai.

„Kiekvienas partijos narys savo skyriuje turi atsakingai užpildyti anketą, kas tinkamas būti Darbo partijos pirmininku, pavaduotoju, atsakinguoju sekretoriumi, prezidiumo nariu, skyriaus pirmininku, skyriaus pirmininko pavaduotoju ir t.t. Mes turime aiškiai žinoti, kas tie žmonės, į kuriuos galime remtis. Pagal valstybines pareigybes, pradedant nuo Prezidento iki departamento vadovo, savivaldybės tarybos narių, t.y. kas galėtu būti Prezidentu, Seimo pirmininku, ministru, viceministru, meru, vicemeru, administracijos direktoriumi, departamento vadovu, savivaldybės tarybos nariu. Mes norime, kad pati partija ir visa Lietuvos visuomenė matytų pilną skaidrų Darbo partijos paveikslą“, - kalbėjo Viktoras Uspaskich.

Tarybos posėdžio metu taip pat buvo paskirtos pirmininko pavaduotojų funkcijos už sritis už kurias jie bus atsakingi.

Gegužės 17 d. įvyko ir Darbo partijos Prezidiumo posėdis, kurio metu į partiją grįžo buvęs Seimo narys Viktoras Fiodorovas.