V. Uspaskich: ištaisyti savo klaidas – visada sveikintinas poelgis!

Viešoje erdvėje vis netyla kalbos apie galimybę pakeisti Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymą bei grąžinti anksčiau galiojusią tvarką. Esu tikras, kad tai būtų vienas iš pozityviausių mūsų politikos požymių, nes įstatymo pakeitimas, leidžiantis rinkimuose nedalyvavusioms partijoms pretenduoti į valstybės finansavimą, buvo absoliučiai korupcinis, kurį prastūmė valstiečiai, tenkindami savo koalicijos partnerius, siekiant žūtbūt išlaikyti valdžią.

Tokia tvarka yra neteisinga, taip negali būti ir to nėra nei vienoje ES valstybėje. Kad rinkimuose nedalyvavusi partija gautų valstybės dotaciją, o tuo labiau pinigai būtų skirti net rinkimų metu neegzistavusioms partijoms, nors bendra dotacijos suma turėtų proporcingai dalintis tarp partijų pagal rinkimuose gautus balsus.

Dėl tokių korumpuotų, protekcionistinių įstatymų, kurie taikomi tik vienam juridiniam ar fiziniam asmeniui, valdžia privertė abejoti pačia demokratine santvarka ir ilgainiui pakirto piliečių pasitikėjimą savo valstybe.

Darbo partija anuomet buvo griežtai prieš tokį korupcinį įstatymo pakeitimą, todėl ir šiandien, aš, kaip partijos vadovas, agituosiu partiją siekti panaikinti korupcinę tvarką mūsų valstybėje.

Jeigu valdantiesiems taip rūpi buvusio premjero Sauliaus Skvernelio frakcijos palaikymas, tiek to, šį įstatymą galima pakeisti ir vėliau, bet jį reikia žūtbūt keisti, nes žmonių atiduoti balsai, paversti dotacijos pinigais, negali atitekti neegzistuojančiai partijai, nežinant jos programos, siekių, ideologijos ir t.t.

Savo laiku teko kalbėti su S. Skverneliu. Anot jo, tuomet jį vertė taip padaryti. Tad dabar visi turite galimybę tai ištaisyti.

Su pagarba
Viktoras Uspaskich