V. Uspaskich ir V. Bukauskas: sveikiname merą Petrą Kuiziną nusprendus likti su Darbo partija

Džiaugiamės, kad suradome bendrą kalbą, sugebėjome išgirsti vieni kitus ir sulaukėme Petro Kuizino pareiškimo grįžti į Darbo partijos gretas. 

Laikinas Telšių mero Petro Kuizino pasitraukimas iš Darbo partijos gretų atkreipė dėmesį į tas problemas, kai biurokratiniame kasdieniniame darbe, šurmulyje užmirštame komandinį darbą, o neretai ir patį žmogų. Visi lyg ir užsiima gerais, reikalingais darbais, lyg ir daro tą patį, bet ėjimas savais keliais ir vienas kito negirdėjimas kartais priverčia galvoti, kad tampame oponentais.

Laikinas Petro Kuizino pasitraukimas paskatino prie apvalaus stalo surinkti Telšių Darbo partijos tarybą, kurioje dalyvavo ir partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich. Prie bendro stalo visi galėjo išsikalbėti ir atkreipti dėmesį į trūkumus, kuriuos sugebėjo išdiskutuoti ir pašalinti. 

„Visi sutarėme, kad bendrai su visa komanda privalome užbaigti darbus, kuriuos rinkimų metu pažadėjome Telšių rajono gyventojams, numatytus Darbo partijos Telšių skyriaus programoje“, - sako V. Bukauskas.

„Visi darome klaidų. Tačiau svarbiausia iš jų pasimokyti ir nebekartoti. Sprendimas pasitraukti buvo skubotas. Bet susirinkę įvertinome taip pasielgti paskatinusias priežastis ir džiaugiamės suradę bendrus sprendimus. Aš tvirtai nusprendžiau likti su savo komanda. Tikiu, kad su ja galiu nuveikti tikrai daug”, - sako Petras Kuizinas.

Savo nuomonę apie skyrių ir jo veiklą, darbus įvertino ir Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskich

„Darbo partijos Telšių skyrius yra vienas iš stipriausių, nuosekliausių. Tai skyrius, kuris rodo ir tikiu, kad toliau rodys puikius rezultatus per rinkimus. Telšių darbiečiai nesiblaško, nepasiduoda kitų partijų pagundoms, jų įtakai. Puikius rezultatus demonstruoja ir Darbo partijos Telšių skyriaus taryba. Reikiamu momentu ji sugeba priimti reikiamus sprendimus, ji sugeba diskutuoti, kalbėtis ir dirbti. Džiaugiuosi, kad skyrius vienas sėkmingiausių. Linkiu jam ir jo nariams tvirtybės ir toliau atstovaujant Darbo partijos vertybes, programines nuostatas, tikslus. Linkiu įgyvendinti bendruomenės iškeltus lūkesčius ir tikslus bei sėkmės artėjančiuose rinkimuose. Tikrai dar ne kartą atvyksiu į Telšių kraštą, susitiksiu su bendruomene ir su ja diskutuosiu“, - sako Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich

Petras Kuizinas buvo atkreipęs dėmesį dėl neįvykusių tiesioginių partijos pirmininko rinkimų.  Viktoras Uspaskich šį klausimą pasiūlė  įtraukti į artimiausią Darbo partijos Tarybą.

„Palaikau šią iniciatyvą ir rudenį partija tikrai gali organizuoti tiesioginius partijos pirmininko rinkimus. Noriu paaiškinti, kodėl šį kartą tokie rinkimai neįvyko. 

Pirma priežastis, partija buvo skaldoma, padalinta į įvairias interesų grupes. Dėl tokios padėties nemažai žmonių paliko partiją. Valdymų organai tapo neveiklūs, partija nacionaliniu mastu politinėje arenoje nedalyvavo bei visiškai prarado Lietuvos žmonių pasitikėjimą. Ž. Pinskuvienė, drauge su savo šalininkais, sąmoningai paralyžiavo aktyvią partijos veiklą. Tai darė siekdama galutinai sužlugdyti Darbo partiją ir už kelias šiltas vietas parsiduoti Kirkilo naujai kuriamai partijai. Kas vėliau ir visiškai pasitvirtino. Nors eilę metų šildėsi partijos populiarume, jojo ant partijos sprando ir kilo karjeros laiptais. Kaip jų padėka pasireiškia - matom visi. Kai tik partijoje kilo sunkumų, jie tapo politiniais išdavikais ir bandė papirkinėti Darbo partijos narius. Tikri darbiečiai nepasidavė tokioms pagundoms. Mano sugrįžimas į partijos gretas ir komandos sujungimas sužlugdė šitos išdavikų komandos užmojus ir jiems teko bėgti be partijos vėliavos ir dotacijų, skleidžiant melagingą informaciją, kad Darbo partija jungiasi su G. Kirkilo naujadaru. Visa tai mums teko ilgai neigti. Ir dabar apgauti žmonės grįžta atgal į Darbo partiją. 

Antra priežastis, po Ž. Pinskuvienės atėjimo anksčiau prie Darbo partijos prisijungusios A. Paulausko ir G. Vagnoriaus politinės organizacijos nariai paliko Darbo partiją. Taip pat buvo nemažai sąrašinių, neegzistuojančių narių, kurių niekas nematė ir negirdėjo. Tai trukdo iš esmės nustatyti tikrą egzistuojančių narių skaičių, kurie ir turėjo dalyvauti tuose tiesioginiuose rinkimuose. Todėl tokių rinkimų surengti buvo tiesiog neįmanoma.

Šiandien partijoje įsivyravo stabilumas, identifikuoti visi partijos nariai ir mes esame pasiruošę tokius tiesioginius partijos pirmininko rinkimus surengti. Artimiausiame Tarybos posėdyje aš pasiūlysiu tokią iniciatyvą. Tad, kas išėjo iš partijos dėl tokios priežasties - galite grįžti ir aktyviai dalyvauti komandos veikloje“, - sako Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskich