V. Uspaskich: iki šiol Lietuvėlėje vyksta suokalbiai po stalu tarp komunistų, KGB-istų ir NKVD-istų

Paslapčia, klastingai, kgb-istiniais metodais buvusių komunistų, KGB-istų įkištos pataisos sulaukė didelio pasipriešinimo ir visuomenėje, ir tarp politikų, artėja atomazga.

Tai pataisa, kuri sukėlė grėsmę net nacionaliniam saugumui, apie kurią puse lūpų prakalbusi Prezidentė žadėjo vetuoti, bet paskutinėmis dienomis, po susitikimų su buvusiais kgb-istais davė žalią šviesą.

Na, nenuostabu. Matyt, tam, kad išvengtų komisijos tyrimo apie savo nelabai gražius darbelius. Iš patikimų šaltinių (pavardės žinomos) žinoma, kad nuomonę pakeitė po susitikimo su J. Bernatoniu (yra kalbų, kad tame pokalbyje dalyvavo ir G. Kirkilas?). Ji sutiko pasirašyti visą biudžetą su pataisa, kuri vertinama kaip politinę korupciją skatinanti pataisa. Štai taip, gelbėjant savo užpakalį tampa nesvarbi net grėsmė nacionaliniam saugumui.

Todėl R. Karbauskis taip drąsiai prakalbo, kad ši pataisa be problemų bus priimta. Juk Prezidentės veto su tokia trapia dauguma būtų sunkiai įveikiamas.

O ši pataisa ne tik sukėlė grėsmę nacionaliniam saugumui, ne tik skatina politinę korupciją, bet dar ir įteisina politinę prostituciją. Galima patekti į Seimą su viena partija, paskui pardavinėti save tiems, kas daugiau duos. Ir ne vieną kartą, nes tokių lakstančių iš partijos į partiją, iš frakcijos į frakciją - pilna. O dabar tai dar ir bus įteisinta. Valio!!!

Vargs Lietuvėlė, kol neišmirs šitie komunistai, kgb-istai, nkvd-istai. Taip ir šlubuos visa politinė sistema. Taip ir bus skaldoma visuomenė, taip ir bus pilamas purvas ant tų, kurie turi savo, bet kitokią nuomonę nei jų.

Nors šiandien politinės partijos yra vienintelės valstybėje, galinčios užtikrinti ideologinį demokratinės santvarkos pereinamumą. O kažkam sąmoningai parūpo suteikti galimybę kurti politinius komitetus 3 žmonių pagrindu (partijai įkurti reikia bent 2000). Kurti komitetus, galinčius dalyvauti rinkimuose be griežtos finansinės atskaitomybės, be aiškios ideologijos ir dar gi galinčius sudaryti koalicijas su politinėmis partijomis. Tai galutinai pribaigs politinę Lietuvos sistemą. Jau šiandien juntamos tokių veiksmų pasekmės - populiariausia partija pasitiki vos 15% žmonių. Greitai ir šito nebus.

Kam to reikia??? Ar ne tiems, kurie iš komunistų, kgb-istų, nkvd-istų „persidažė“ į neva patriotus? Būtų gerai paklausti, ką apie tai manytų taip iškilmingai ir garbingai neseniai palaidotas Adolfas Ramanauskas – Vanagas, kurį negyvai nukankinto tie patys komunistai, kgb-istai, nkvd-istai?

Matyt tam, kad atlaikytume konkurenciją politinėje arenoje prieš tokius komitetus ir iškreiptą politinę sistemą, reikia ir mums sukurti komitetą ir pavadinti jį „Darbo komitetu“.  Gal ir gerai, tada nereikės vaikščioti po teismus dėl  netinkamos politinės kampanijos finansavimo. Nes dabar yra įteisinta politinė prostitucija, politinė korupcija ir atsisakyta griežtos finansinės atskaitomybės. Juk ir ankščiau visa tai nebuvo taikoma politinėms partijoms, ir ankščiau visos partijos kaip norėjo, taip ir darė. Kol neatsirado „Darbo partija“. Ir tam, kad būtų galimybė ją sužlugdyti, reikėjo „sulipdyti“ bylą. 2004 metais buvo sukurtas įstatymas, specialiai Darbo partijai skirtas, dėl griežtos atskaitomybės ir partijos pirmininko vienasmenės atsakomybės.  Dabar buhalteris arba pakišta agentė, kaip buvo pas mus partijoje, gali daryti ką tik nori, kad ir pakišti partijos pirmininką. Vis tiek vienasmenė atsakomybė krenta partijos pirmininkui ir atsakys už viską būtent jis. Juk kitaip manęs nebuvo įmanoma patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Absurdas. Bet ką daryti? Reikia taikytis prie tokių prostitucinių pokyčių. Gerai, kad dar nereikalauja tapti homoseksualu, nes aš - tradicinės šeimos šalininkas.

Darbo partijos priimtu sprendimu mūsų atstovas LR Seime V. Bukauskas nepalaikys nei vieno su politine korupcija, politine prostitucija susijusio bei keliančio grėsmę nacionaliniam saugumui įstatymo.

Su pagarba V. Uspaskich.