V. Uspaskich: Aplankysiu visus Lietuvos kampelius

Kviečiu į susitikimą, kuris bus visapusiškai naudingas kiekvienam. Čia jūs: 

– Išmoksite būti patys savo likimo šeimininkais, gaminti laimės hormonus ir vaistus nuo visų ligų.
– Išmoksite ekologiškai gyventi, ekologiškai mąstyti ir prailginti savo gyvenimą.
– Gausite apie tai knygą.

Tik kartu galime sukurti vieningą ir sveiką Europą!

Surinkę 17 000 Lietuvos žmonių parašų, tai yra beveik dvigubai daugiau, nei reikalaujama, gavom Jūsų palaiminimą gegužės 26 d. dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Su komanda planuojame turą po Lietuvą, kurio metu ketiname aplankyti kuo daugiau žmonių įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Šie susitikimai bus naudingi tuo, kad padės kiekvienam žmogui atsakyti į daug klausimų ir išspręsti savo problemas.

Noriu asmeniškai padėkoti visiems, kurie aktyviai palaikė mus savivaldos rinkimuose ir suteikė mums pasitikėjimo mandatą būti atstovais jų miestuose ir miesteliuose. Tikrai noriu asmeniškai išgirsti apie žmonių lūkesčius ir, kad kiekvienas pageidavimas atsidurtų to miesto savivaldos tarybos darbotvarkėje ir tribūnoje.

Noriu padėkoti visiems, rinkusiems parašus ir pasirašiusiems dėl galimybės Darbo partijai dalyvauti rinkimuose į Europos Parlamentą. Augantys partijos reitingai ir sėkmingas pasirodymas savivaldos rinkimuose Vilniuje rodo, kad Darbo partijos įsipareigojimas laikytis duoto žodžio yra tai, ką palaiko Lietuvos žmonės.

Pirmajame Darbo partijos sąrašo kandidatų penketuke be manęs taip pat yra biomedicinos mokslų daktaras, profesorius Vigilijus Jukna, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ALDE frakcijos Europos Parlamente patarėja Justina Vitkauskaitė-Bernard ir telšiškis Seimo narys Valentinas Bukauskas. Profesionali Darbo partijos komanda rodo, kad mes atsakingai ruošiamės atstovauti Lietuvai Europoje.

Dabar, kai stiprėja euroskeptikų judėjimai, mes dėsime visas pastangas, kad būtų išlaikyta stipri ir klestinti Europos Sąjungą, nes tai yra Lietuvos ir jos žmonių interesas. Vien per tą laikotarpį, kai esam ES, Lietuva įvairiu pavidalu gavo daugiau nei 100 milijardų naudos. Užtikrintą žmonių laisvą judėjimą, išlaikant socialines garantijas. Todėl radikaliai nusiteikusių veikėjų skleidžiamas euroskepticizmas Lietuvoje gali atnešti nepataisomos žalos visai mūsų valstybei ir jos žmonėms.

Kartu noriu pabrėžti, kad 15 metų Europos Sąjungos nare esanti Lietuva ir jos piliečiai turi būti laikomi lygiaverčiais europiečiais, kuriems būtų sudaromos vienodos sąlygos, kaip ir „senųjų“ Europos Sąjungos valstybių piliečiams.

– Mes, Darbo partija, žinome, kad esame reikalingi Jums, o Jūs – mums ir kartu mes galime labai daug.
– Mes, Darbo partija, jau nesame mokiniai Europos Parlamente, turime patirties, žinių, galime dirbti efektyviau ir produktyviau.
– Mes giname visų Lietuvos gyventojų interesus –nepriklausomai nuo tautybės, partiškumo, tikėjimo ir socialinės padėties. Todėl ginsime Jūsų ir tik Jūsų interesus, teises ir idėjas!
– Mes manome, jog visi Europos Sąjungos gyventojai turi jaustis pilnaverčiais šios sąjungos nariais ir turėti bazinį pragyvenimo minimumą, užtikrinantį svarbiausius žmogaus poreikius!
– ES privalo turėti: vieningą minimalaus atlyginimo, pensijų ir socialinių garantijų nustatymo mechanizmą. Vienodas išmokas žemdirbiams. Vienodas darbo sąlygas. Vienodas sąlygas verslui. Vienodas galimybes judėti Europoje mokslo tikslais, dirbti išsaugant socialines garantijas. Vienodą žmogaus teisių teisinę bazę. Vienodą taikią, pragmatišką užsienio politiką.
– Mes, Darbo partija, esame už tai, kad socialines garantijas teikiantis verslas ES vieningoje rinkoje būtų ginamas nuo šalių, kur tokių garantijų nėra, nes tai tiesiogiai susiję su visų ES gyventojų gerove.
– Mes už vieningą, taikią, ekologišką, sveiką Europą!

Ir mes, Darbo partija, atsakome už savo žodžius!

Darbo partijos pirmininkas
Viktoras Uspaskich