V. Uspaskich: apie pabėgėlių krizę ir absurdišką valdančiųjų gyrimąsi pensijų kėlimu

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich video reportaže socialiniame tinkle Facebook aptarė vieną aktualiausių šiuo metu šaliai klausimų dėl pabėgėlių, taip pat palietė pensijų kėlimo bei kitas svarbias temas.  Jis tradiciškai atsakė į žiūrovų klausimus ir paatviravo apie galimybę kandidatuoti į Vilniaus miesto merus.

Kalbėdamas apie šalyje kylančią įtampą dėl pabėgėlių, politikas pabrėžė, kad pagalys visada turi du galus – kaip Lietuva elgiasi su Baltarusija, taip ji elgiasi su mumis – tiesiog suteikia pabėgėliams žalią koridorių į Lietuvą. Ir tai, anot V. Uspaskich, yra baisu.

„Ši valdžia labai dažnai pridaro bėdos ir paskui galvoja, kaip ją spręsti. Jeigu išsprendžia, sako – matote, kaip mes padarėme. Bet jūs nedarykite tos bėdos, tada nereiks jos spręsti. Išmokite gyventi bet kokiomis sunkiomis sąlygomis, harmoningai spręsti problemas. Aš turiu patirties, jei būčiau prie valstybės vairo, tikrai sutvarkyčiau situaciją be jokių problemų“, - valdžios neveiksnumą ir išskirtinį jos gebėjimą pridaryti problemų visai šaliai pabrėžė  Darbo partijos pirmininkas.

Sekmadienio transliacijoje V. Uspaskich palietė ir pensinio amžiaus žmonėms jautrų – pensijų kėlimo – klausimą. Neseniai valdžia garsiai pareiškė, kad pakėlė pensijas. Tačiau toks „kėlimas“ keliais eurais, viskam brangstant beveik dvigubai, anot V. Uspaskich, yra juokingas.

„Jei tiek tepakeliate – bent patylėtumėte, niekam nesakykite sumų. Skamba kvailai. Visos kainos kyla po 40-50 procentų, tad kam tie 8 eurai pensijų didinimo? Kaip jais kompensuoti visą kainų kilimą? Jei jau liko atliekamų pinigų, kuriuos paskirstėte pensininkams – bent patylėkite su tais 8 eurais“, - ironiškai valdančiųjų gyrimąsi neva gera žinia komentuoja politikas.

V. Uspaskich savo kalboje dėmesio skyrė ir klausimui apie Seimo paleidimą bei išankstinius rinkimus, taip pat išsakė savo nuomonę apie Lietuvos Prezidentą.

„Seimas pats nepasileis, tai gali padaryti Prezidentas, jei jam užteks drąsos. Bet jaučiu, kad Prezidentas to nedarys, nes jam pirma kadencija, dar ne visiškai orientuojasi visose situacijose, bet man patinka, kaip jis dirba. Man patinka, kad jis netarnauja neliečiamiesiems ir tai jau gerai, nes dauguma jų tarnavo tiems neliečiamiems ir tai yra blogai. Kai valdžia koncentruota vienose rankose, tada teisingai neveikia nei prokuratūra, nei teismai, nei STT ir tt. Jiems buvo galima viskas, o kitus už mažiausią nusižengimą bausdavo“, - kalbėjo V. Uspaskich.

Pilną laidos įrašą galite rasti čia: https://www.facebook.com/viktorasuspaskich/videos/214398460581537