Sėkminga Darbo partijos iniciatyva – paramos sulauks daugiau nei 300 000 šeimų

Darbo partijos iškelta idėja papildomai paremti vaikus auginančias šeimas sulaukė pritarimo Seime.

101 parlamentaras balsavo už prezidento G. Nausėdos pristatytą idėją kiekvienam vaikui skirti vienkartinę 120 eurų, o daugiavaikėse ir nepasiturinčiose šeimose augantiems – 200 eurų išmoką.

„Vaikus auginančios šeimos koronaviruso pandemijos metu susidūrė su didžiuliais iššūkiais – daugelio jų pajamos sumažėjo, tuo tarpu išlaidos nuotoliniam vaikų mokymui augo, todėl mes su komanda ir kolega Andriumi Mazuroniu iškėlėme idėją vienkartinę išmoką skirti ne tik senjorams, bet ir vaikams. Džiaugiamės, kad ją parėmė valstybės vadovas ir bendromis pastangomis idėja buvo įgyvendinta“, - sako Darbo partijos Seimo narys Mindaugas Puidokas.

Priimtas įstatymas yra viena didžiausių kol kas Lietuvoje įgyvendintų priemonių kovai su koronaviruso pandemijos pasekmėmis. Skaičiuojama, kad 120 eurų vienkartinę išmoką gaus daugiau kaip 507 tūkstančių vaikų arba 330 tūkstančių šeimų, 200 eurų vienkartinę išmoką, t. y. skirtą vaikams su negalia, augantiems daugiavaikėse ir nepasiturinčiose šeimose, gautų 134 tūkst. vaikų arba 60 tūkst. šeimų.