Seimo Darbo partijos frakcija susitiks su generaline prokurore

Seimo Darbo partijos frakcija vasario 7 d. susitiks su generaline prokurore Nida Grunskiene. Susitikimo metu planuojama išsiaiškinti, ką būtina keisti, kad Lietuvos vaikai būtų apsaugoti nuo seksualinio smurto, o nusikaltę asmenys ne tik sulauktų griežtų bausmių, bet ir netektų galimybių ateityje dirbti su vaikais.

„Viešojoje erdvėje sklando informacija, kad seksualinį smurtą patiria vienas iš penkių vaikų, tačiau tyrimų dėl šių nusikaltimų yra gerokai mažiau. Akivaizdu, kad kažkas šioje srityje labai negerai. Kviečiame prokurorę, kad išsiaiškintume, kaip apsaugoti vaikus, kaip pasiekti, kad seksualinių nusikaltėlių galimybės dirbti su vaikais būtų realiai apribotos, nes tenka vis išgirsti, kad tie asmenys randa būdų dirbti su mažamečiais, kas yra išvis sveiku protu nesuvokiama“, - sako Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys.

Darbo partijos frakcija sieks sužinoti realius skaičius, kiek per pastaruosius trejus metus buvo pradėta ikiteisminių tyrimų dėl seksualinių nusikaltimų prieš mažamečius ir nepilnamečius, kiek bylų buvo perduota teisminiam nagrinėjimui, kiek asmenų buvo pripažinti kaltais.

Taip pat bus aptarti kiti svarbūs klausimai, tarp kurių ir politinių partijų bei ikiteisminių institucijų bendradarbiavimas.

„Būtina, kad informacija apie asmenis, kurie padaro nusikalstamas veikas rinkimų periodu, būdami partijų kandidatai, partijoms būtų suteikiama kuo operatyviau. Deja, turime kartų pavyzdį, kai mūsų kandidatas į Druskininkų tarybą galimai nusikalto, o mes negalėjome operatyviai įvertinti situacijos. Tai negali kartotis“, - pabrėžia V. Gapšys.