Seimo Darbo partijos frakcija palaiko interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui

Siekdama, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys prisiimtų atsakomybę už visuomenės sukiršinimą ir atsakytų į keliamus klausimus, Seimo Darbo partijos frakcija kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis pasirašė interpeliaciją ministrui.

„Mes, kaip ir bene didžioji visuomenės dalis, nesame patenkinti ministro darbu. Savo darbą jis pradėjo skambiai: skelbė apie 130 žingsnių pandemijos suvaldymo planą, tačiau rezultatas – niekinis. Nei plano, nei pandemijos suvaldymo, tik supriešinta visuomenė ir netvarka“, - pastebi Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Anot jo, panašu, kad visuomenei apie pandemijos suvaldymo planą tiesiog buvo sumeluota, tad tai – viena priežasčių, dėl kurių ministras turėtų atsistatydinti.

„Ministras turėtų prisiimti atsakomybę dėl chaotiškos komunikacijos ir nelogiškų, prievartinių sprendimų. Tai ne tik kad neatnešė naudos, bet ir daro didžiulę neigiamą įtaką visai valstybei. Suprantu, kad valdantiesiems neužteks ryžto pritarti interpeliacijai, bet nereaguoti mes negalime“, - teigia parlamentaras V. Fiodorovas.

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad sveikatos apsaugos ministras yra vienas nepopuliariausių ir labiausiai nemėgstamų šios Vyriausybės ministrų.  Tai, pasak V. Fiodorovo, kenkia visos Vyriausybės darbui, todėl A. Dulkiui atėjo laikas prisiimti atsakomybę ir atsistatydinti.