Seime – ir „darbiečių“ rezoliucija dėl tradicinės šeimos stiprinimo

Iš antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkės išbraukus Seimo nario Petro Gražulio inicijuotą rezoliucijos projektą dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“, ketvirtadienį Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė užregistravo Darbo partijos siūlomą rezoliucijos variantą „Dėl tradicinės šeimos stiprinimo“.

Didėjant įtampai visuomenėje dėl abejonių, kokiomis vertybėmis vadovaujasi šis Seimas, šiuo projektu siekiama išreikšti palaikymą tradicinei šeimai, „Šeimos gynimo maršui 2021“ kaip taikiai pilietinei iniciatyvai ir dar kartą patvirtinti, kad Seimas dės visas pastangas tvarios šeimos politikos formavimui.

Projekto autoriai tikisi, kad rezoliucijos projektas vis dėlto bus įtrauktas į darbotvarkę ir dėl jo bus balsuojama Seimo plenariniame posėdyje.

Rezoliucijos projekte raginama palaikyti „Didįjį šeimos gynimo maršą 2021“ kaip gražią ir taikią piliečių iniciatyvą, skirtą tradicinės šeimos stiprinimui.

Tautos atstovams Seime siūloma kviesti „visus Lietuvos piliečius, politines partijas, tautines, patriotines, visuomenines organizacijas, savivaldybes, kaimo bendruomenes bei visus geros valios žmones susivienyti bendram tikslui ir kartu, savo pavyzdžiu rodyti, kad stipri šeima yra stiprios valstybės pagrindas“.

Taip pat Seimas raginamas formuoti tokią valstybės politiką, kuri visapusiškai stiprintų tradicinės šeimos pamatus, o kartu gintų išsiskyrusių porų, vienišų tėvų, globojamų, įvaikintų vaikų, augančių ne su savo biologiniais tėvais.

Anot rezoliucijos projekto, tai patvirtina ir Konstitucinis Teismas, pasisakęs, kad šeimos sąvokos susiaurinimas prieštarauja Konstitucijai, o santykiai, kilę iš santuokos, motinystės, tėvystės, vaikystės, artimųjų ryšių yra gerbiami.

Rezoliucijos projekte Seimas, „atsižvelgdamas į viešojoje erdvėje didėjantį seksualinių mažumų reikalavimą jų teises prilyginti heteroseksualių porų teisėms, visuomenėje tvyrančias baimes dėl kėsinimosi į Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą šeimos institutą, kaip vyro ir moters sąjungą, kurioje gimsta vaikai, reiškia susirūpinimą dėl kylančios visuomenės susiskaldymo grėsmės, galinčios negrįžtamai išjudinti tvarios valstybės pamatus, kur ŠEIMA yra ir turi būti visuomenės ir valstybės pagrindas“.

Dokumento projekte konstatuojama, kad nusistovėjusių visuomenės moralinių normų skalėje tradicinė šeima užima pačią aukščiausią vietą.

„Tai rodo ir visuomenės apklausos, kuriose daugiau nei 65-70 proc. visuomenės narių pasisako prieš vienos lyties asmenų sąjungos prilyginimą šeimai. Todėl pabrėžtina, kad valstybės, Tautos atstovų, pareiga yra tinkamai atstovauti piliečių interesams, saugoti ir globoti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą šeimos sąjungą“, – sakoma rezoliucijos projekte.

Anot dokumento projekto, tradicinės šeimos instituto samprata, apimanti santuoką, motinystę, tėvystę, vaikystę, kuri yra išlaikiusi daugybę istorinių, politinių, migracijos, globalizacijos išbandymų, iš esmės nepasikeitė. Taip pat rezoliucijos projekte pažymima, kad daugėja išsiskyrusių porų, vienišų tėvų, globojamų, įvaikintų vaikų, augančių ne su savo biologiniais tėvais.