Seimas pritarė parlamentaro V. Gapšio teiktiems teisės aktų įstatymų pakeitimų projektams

Seimas pritarė Darbo partijos frakcijos nario Vytauto Gapšio teiktiems teisės aktų įstatymų pakeitimų projektams, tarp kurių - ir internetinio balsavimo Seimo rinkimuose rezoliucija, kuria siekiama spartinti balsavimo internetu įteisinimo procesus.

Seimo narys V. Gapšys neabejoja, kad 2024 metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose būtų galima įdiegti visavertį balsavimą internetu, todėl parengė rezoliucijos „Dėl balsavimo internetu spartesnio įteisinimo rinkimuose“ projektą, kuriuo siūloma Seimo valdybai sudaryti darbo grupę, kuri parengtų balsavimo internetu diegimo visų rūšių rinkimuose veiksmų planą bei būtinus teisės aktų įstatymų pakeitimų projektus.

Seimas taip pat po pateikimo pritarė kitam svarbiam įstatymo pakeitimo projektui, liečiančiam mokinius, turinčius labai didelių ir didelių specialiųjų ugdymosi poreikių.

„Šiuo metu turime neabejotinai absurdišką situaciją, kai ir taip gyvenimo nuskriausti žmonės skriaudžiami dar ir valstybės. Tokie mokiniai gali mokytis iki kol jiems sukaks 21 metai, taigi jiems tenka palikti mokyklas, savo klases kad ir mokslo metų viduryje“, - teigia parlamentaras V. Gapšys,
Švietimo įstatymo Nr. I-1489 14 straipsnio pakeitimo įstatymo projektu siūlantis  nustatyti, kad mokiniai, turintys labai didelių ir didelių specialiųjų ugdymosi poreikių, gali mokytis ne iki kol jiems sukaks 21 metai, o iki mokslo metų, kuriais jiems sukanka 21 metai, pabaigos.

Tobulinama Seimo darbo tvarka

Seimo statuto „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo statuto Nr. I-399 10 ir 153 straipsnių pakeitimo“ projektas, kuriuo  siekiama įtvirtinti nuostatą, kad tik Europos reikalų komiteto nariai gali būti kito komiteto nariais, taip pat sulaukė Seimo palaikymo ir bus svarstomas komitetuose.

Seimo statuto „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo statuto Nr. I-399 29 straipsnio pakeitimo“ projektu, kuriam vakar Seimas taip pat uždegė žalią šviesą, siekiama aiškiai nustatyti, kad Seimo Pirmininkas ar jo pavaduotojai privalėtų atvykti į frakcijos posėdį ir atsakyti į frakcijos narių klausimus, jei frakcija pateiktų kvietimą.

„Ne paslaptis, kad iki šiol pasitaikydavo įvairiausių situacijų ir net kuriozų, kai būdavo neįmanoma prisikviesti į frakciją Seimo vadovybės ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Pasiteisinimų būta įvairių, o kartais net ir nesivarginta pasiaiškinti, kodėl neatvykstama pakvietus. Taigi tikiuosiu, kad ši ydinga tvarka pasikeis ir Seimo darbas bus darnesnis ir aiškiau apibrėžtas“, - teigia V. Gapšys.