Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Plungės ligoninės klastojamų dokumentų

Šių metų rugpjūčio pabaigoje, Seimo narės Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Vaida Giraitytė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu ištirti ar Plungės ligoninė, galimai klastodama tyrimo rezultatus, nepažeidė Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 straipsnio nuostatų po to, kai į portalo „Delfi“ redakciją kreipėsi skaitytoja Monika. Po apsilankymo Plungės ligoninėje, moteris savo e.sveikatos portale rado tikrovės neatitinkančią informaciją. Plungės ligoninė e.sveikatos sistemoje nurodė tyrimus, kurie pacientei atlikti nebuvo.*

Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė apgailestauja, kad esant itin jautriai situacijai dėl Covid-19, sveikatos apsaugos sektoriuje vis dar pasireiškia korupcija ir nesąžiningumas. Tačiau kartu džiaugiasi, kad teisėsaugos neabejingumas, greiti sprendimi ir skaidrus išaiškinimas, užkerta kelią panašioms praktikoms, kurios gali būti naudojamos visoje Lietuvoje.

2021m. rugsėjo 10 d. Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 166 straipsniu, Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d., dėl dokumentų klastojimo.

„Šioje istorijoje stebina ir tai, kad Plungės ligoninėje, kurioje galimai pasisavinami ligonių kasų pinigai už neatliktas  paslaugas, laikinuoju direktoriumi paskirtas buvęs Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas R. Mažeika, netekęs savo pareigų dėl mobingo skandalo“, - atkreipia dėmesį Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė. *(nuoroda į straipsnį: https://m.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/article.php?id=88040027&fbclid=IwAR2DZsFX-L0epD874l5Jq3zmg9_W9BIKfqxG26Xer0wE8lG-Fsv-l3gJib4).