Darbo partijos pirmininku išrinktas Andrius Mazuronis

Darbo partijos pirmininku išrinktas Andrius Mazuronis. Taip slaptai balsuodami nusprendė partijos suvažiavimo Kėdainiuose dalyviai. Už A. Mazuronį balsavo 252 darbiečiai, už M. Veličką – 93, o už A. Gedvilą – 48.

„Komanda ir bus tas pagrindas sėkmingam tolesniam mūsų judėjimui. Tai – ne mano laimėjimas, tai – visų žmonių laimėjimas, kurie buvo šalia, palaikė, teikė siūlymus. Nesvarbu, kas ką palaikė, ačiū visiems, taip pat ir konkurentams. Esame vieninga komanda, judėsime į priekį“, - teigė naujasis partijos pirmininkas A. Mazuronis.
Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskich džiaugiasi nauju pirmininku, kuris, prisijungęs prie partijos vėliau, jau ne sykį įrodė esąs vertas pasitikėjimo.

„Malonu, kad turėjome tokius stiprius kandidatus į partijos pirmininko vietą. Mums netrūksta ne tik kompetencijų, bet ir patirties, žinių bei supratingumo. Tikiu, kad Andrius laikysis vertybinės pozicijos ir suburs tokią komandą, su kuria pasieks užsibrėžtų tikslų“, - teigia partijos įkūrėjas V. Uspaskich.

A. Mazuronis prieš balsavimą dėkojo partijos bendruomenei už šiltą priėmimą skyriuose, skirtingas nuomones ir pasidžiaugė, kad nepaisant konkurencijos, buvo išlaikyta politinė kultūra.

„Nenoru būti banalus, bet esminis bet kurio būsimojo pirmininko motyvas, kelrodė žvaigždė – komanda, kiekvieno mūsų stiprių savybių panaudojimas, sugebėjimas jas nukreipti partijai naudinga linkme. Būtina skirtumus padėti į šoną ir susitelkti bendram darbui.

Jei nedirbsime kaip kumštis – neturėsime ateities ir negalėsime įgyvendinti politinių tikslų. Taip pat labai svarbus vertybinis pamatas – jį išlaikyti ir vėl grįžti prie Darbo partijos sėkmės rakto – ekonominių socialinių klausimų“, - teigė parlamentaras A. Mazuronis.

Jis atskleidė savo, kaip pirmininko, tikslus: kad partija liktų parlamentinė, savivaldybių tarybų narių mandatų skaičius augtų ar bent jau išliktų toks, koks yra, o prezidento rinkimuose partija turėtų savo arba remtų rimtą kandidatą ne iš Darbo partijos.

A.Mazuronis taip pat pabrėžė, kad komanda – tai ne tik Vilniuje dirbantys žmonės, bet ir visos Lietuvos darbiečiai, be kurių partijos ateitis neįmanoma.

Suvažiavime patvirtinti ir papildomi Darbo partijos Prezidiumo,Tarybos nariai.

Darbo partijos pirmininko pavaduotojais tapo Alvydas Meištas, Raimundas Markauskas, Vaida Pocė, Aidas Gedvilas, prof. dr. Vigilijus Jukna, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Alicija Ščerbaitė, Rolandas Janickas, Antanas Makarevičius, Valentinas Bukauskas, Marijus Velička, Vaidas Kuzmarskis, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Viktoras Fiodorovas.