Seimo Darbo partijos frakcija siūlo kelti NPD ir vidurinei klasei

Seimo Darbo partijos frakcija siūlo didinti neapmokestinamą pajamų dydį (NPD) ne tik minimalią algą gaunantiems žmonėms, bet ir tiems,  kurie uždirba daugiau – vidurinei klasei.

Pagal Vyriausybės siūlymą, minimalią mėnesinę algą (MMA) gaunantiems darbuotojams pajamos „į rankas“ padidėtų 15 eurų per mėnesį. Pusę vidutinio darbo užmokesčio (VDU) uždirbantiems gautų 13 eurų daugiau.

Tai labai svarbus žingsnis, tačiau, pastebi Seimo narys Vytautas Gapšys, valstybėje atsiranda žmonių grupė, kurios ta pati Vyriausybė....nepastebi.  Tai – vidurinei klasei priklausantys žmonės, uždirbantys daugiau nei siekia minimali mėnesinė alga.

„Vyriausybė pagaliau nusprendė kelti NPD mažiausias pajamas gaunantiems žmonėms. Tačiau naudos nepajaustų gaunantys kiek didesnį nei vidutinį darbo užmokestį. Šie asmenys atsiduria keistoje situacijoje. Jie dažniausiai stengiasi ir uždirba ne iš kapitalo, o iš darbo užmokesčio. Turi šeimas, augina vaikus, stengiasi juos išleisti į būrelius, yra išsilavinę, tačiau infliacijos akivaizdoje jie pralošia, nes infliacija suvalgo jų turėtas pajamas. Infliacija, kylančios dujų, šildymo, elektros, maisto kainos, brangstančio būtiniausių maisto produktų krepšelio kaštai – visa tai neišvengiamai palies ir vidurinę klasę.

Darbo partijos frakcijos pasiūlymas yra naudingesnis ir mažiausias pajamas ir kiek didesnį nei vidutinį atlyginimą gaunantiems asmenims.
 
„Šis žingsnis būtinas – labai tikiuosi, kad valdantieji tai suvoks anksčiau, nei taps per vėlu. Vidurinės  klasės palikimas nepaliestos, mano manymu, yra viena esminių šio biudžeto klaidų. Tokia klaida mums kainuos labai brangiai. Dalis valstybės tarnautojų išeis iš darbo, turėsime įtampą tarp verslo ir darbuotojų, ir galų gale visa tai ištaisyti Lietuvai kainuos kur kas daugiau“, - mano parlamentaras Vytautas Gapšys.