P. Kuizinas ir V. Bukauskas apie Telšius: čia tikrai yra ką pamatyti

„Labai džiaugiuosi, kad per paskutinius kelerius metus turizmas Telšiuose išaugo. Tai ilgalaikio, sistemingo darbo ir planavimo rezultatas“, - taip žinią, jog Telšiai yra viena populiariausių lankytinų vietų Lietuvoje, komentavo Telšių rajono savivaldybės meras darbietis Petras Kuizinas. 

Pasak Telšių mero, šis kraštas itin sutvarkytas, turintis puikią infrastruktūrą. Telšiai taip pat patenka į geriausiai gyvenimą ir turizmą neįgaliesiems pritaikytų Europos miestų dvidešimtuką. 

„Sukūrėme tokią aplinką, kad ji būtų patraukli ir turistams, ir miesto gyventojams. Pastebime ir tai, kad čia gyventi atsikelia vis daugiau žmonių. Į Telšius dėmesį atkreipia ir apie gyvenimą šiame mieste masto vis daugiau iš užsienio grįžtančių lietuvių bei kitų miestų gyventojų“, - sako P. Kuizinas.

Telšiai – patrauklus miestas turistams

Darbo partijos Seimo narys Valentinas Bukauskas taip pat džiaugiasi augančiu Telšių populiarumu ir priduria, kad čia tikrai yra ką pamatyti. Pasak jo,  Telšių mieste – gausu mažosios architektūros, kurios autoriai – čia amatų meną studijuojantys jaunuoliai, o su istorija bei praeitimi galima susipažinti žemaičių muziejuje „Alka“. 

„Miestas sutvarkytas, jį puošia studentų palikti darbai, skulptūros, meno dirbiniai, turistus vilioja puiki ežero pakrantė. Turime puikių muziejų. Čia galima pamatyti nemažai išskirtinių dalykų, pavyzdžiui Degaičių seniūnijoje stovi sunkiausias pasaulio dviratis. Tuo pačiu pabrėšiu ir tai, kad mūsų dviračių takai sutvarkyti – jais patogu susisiekti su Masčio ežero pakrante, Degaičiais, Rainių koplyčia“, - apie Telšių kraštą pasakoja Valentinas Bukauskas. 

Petras Kuizinas taip pat priduria, kad Telšiuose taip pat galima išvysti daug architektūrinių dirbinių, pasigrožėti Didžiąja Žemaičių siena, įvairiomis skulptūromis, apsilankyti puikiai sutvarkytoje Masčio ežero pakrantėje ir pasimėgauti daugeliu kitų pramogų.  Miesto svečiai apie Telšius skleidžia žinią pasauliui

Pasak P. Kuizino, kartą Telšiuose apsilankęs žmogus, sekantį kartą jau sugrįžta su giminėmis ar draugais, nes čia tikrai yra ką pamatyti. O atvykę turistai ne tik padeda miestui klestėti, tačiau ir skleisti teigiamą žinią pasauliui.

„Atvykę turistai čia pietauja, apžiūri, grožisi, perka suvenyrus ir rankdarbius. Kitaip tariant, padeda išgyventi smulkiajam ir vidutiniam verslui. Tačiau man, kaip Telšių merui, svarbiausia, jog miesto svečiai apie mūsų kraštą skleidžia teigiamą žinią pasauliui. Taip didinamas mūsų rajono patrauklumas, tokiu atveju galima tikėtis investicijų, dar didesnio turizmo ir viso kito. Mūsų krašto žmonės taip pat labai džiaugiasi, kuomet pamato atvykusias užsienio delegacijas, ekskursijų dalyvius. Turizmas tikrai išaugęs, mes tai jaučiame ir tuo tikrai džiaugiamės‘, - sako Telšių meras Petras Kuizinas. 

Valentinas Bukauskas priduria, kad Telšiai ir toliau vystysis, dar tikrai yra kur tobulėti ir sustoti neketinama.