Kovotojas M. Narauskas sieks pergalės ir politiniame ringe

„Iš pralaimėjimų reikia mokytis, nes be jų nebus ir pergalių“, - įsitikinęs Mindaugas Narauskas, Europos mėgėjų muay thai ir  profesionalų EML čempionas, pasaulio kikbokso IKBF čempionas, daugkartinis Lietuvos čempionas, pasukęs politiko keliu.

Sportinę karjerą Mindaugas pradėjo nuo karatė treniruočių Užusalių pagrindinėje mokykloje, vos sulaukęs vienuolikos. Tai, kas prasidėjo kaip nuotykis, peraugo į rimtą užsiėmimą, grūdinantį tiek kūną, tiek sielą, atveriantį paprastam vaikinukui iš Jonavos rajono Kalnėnų kaimo kelią į visą pasaulį.

Išaugęs paprasto mokyklinio būrelio ribas Mindaugas įsiliejo į sporto klubo „Titanas“ veiklą, kur sportuoja iki šiol. Paaugliui treniruotės šiame klube taip patiko, kad net tomis dienomis, kai nebūdavo treniruočių, jis sportuodavo namie – tobulindavo fizinį pasirengimą, lankstumą ir techniką. Atkaklumas ir pastangos greitai davė vaisių: jau po metų jis pradėjo dalyvauti rimtose varžybose, kur retai patirdavo pralaimėjimų.

Atkaklumo kaina

Užsispyrimo ir atkaklumo iš Mindaugo neatimsi – turėdamas viziją ir siekdamas tikslo jis radikaliai pakeitė savo gyvenimo būdą.

Kasdienis režimas, mityba, treniruotės visą savaitę, o kur dar mokslai... Linksmybėms likdavo vis mažiau laiko, bet sportinė veikla, treniruotėse supantys žmonės tapo ir atsipalaidavimo būdu. Draugai suprato, kad Mindaugui treniruotės – šventas reikalas – ir kiek galėdami derindavosi prie jo, tad sportas neatėmė nei senų draugų, nei pramogų.

„Vis labiau didėjo pasitikėjimas savimi, supratau, kad galiu laimėti. Tuomet pajutau, kad  negaliu pralaimėti. Tai nereiškia, jog esu neįveikiamas, atvirkščiai – turiu labai stengtis, norėti laimėti labiau už savo priešininką, o mes gerai žinome, kad laimėti nori visi“, - teigia Mindaugas.

Politikos ringas

Laimėti Mindaugas sieks ir kovo 3 d. vyksiančiuose rinkimuose į Jonavos savivaldybės tarybą. Žengti politikos keliu čempionas nusprendė kartu su Darbo partija, kurios veiklą Jonavos rajone stebėjo ne vienerius metus.  

„Į politiką einu siekdamas naujų iššūkių, žinių ir patirties. Esu tikras Jonavos patriotas, mane supa daug jaunų, smalsių žmonių, kurie tikisi pokyčių, o žinodami mano būdą, neabejoja, kad galiu daug nuveikti rajono labui“, - apie apsisprendimą kandidatuoti į savivaldybės tarybą kalba čempionas, drąsiai žengiantis į politikos ringą.