Ieva Kačinskaitė-Urbonienė: Seime pavyko pristabdyti senjorus diskriminuojantį valdančiųjų projektą

Šiandien Seime buvo pritarta (už 81, prieš 12, susilaikė 30) Vyriausybės įstatymo projektui (priėmimo stadijoje), skirti 100 eurų vienkartines išmokas tik vyresniems kaip 75 m. asmenims, jei iki 2021 m. rugsėjo 1 d. jie buvo nepasiskiepiję, tačiau pasiskiepijo pagal pilną skiepijimo schemą iki 2021 m. lapkričio 30 d.

Sveikatos reikalų komitetui peržiūrėjus mano siūlymą vienkartinę išmoką skirti visiems 65 metų ir vyresniems asmenims, kurie priklauso rizikos susirgti sunkia COVID-19 ligos forma grupei, jei jie yra pasiskiepiję pagal visą vakcinacijos schemą viena iš Europos Sąjungoje registruotų vakcinų nuo COVID-19, skaičiuojant nuo COVID-19 pandemijos pradžios, deja, jam nepritarė.

Siūliau neskirstyti senjorų nei pagal amžių, nei pagal vakcinacijos datą ir visiems nuo 65 metų skirti po 100 eurų, nesvarbu, kada jie buvo ar dar bus vakcinuoti. Tai, mano manymu, būtų sąžininga ir socialiai teisinga visų senjorų atžvilgiu.

Tačiau įstatymo projekto priėmimui po svarstymo 65 balsų UŽ nepakako ir Vyriausybės siūlomam įstatymo projektui nebuvo pritarta.  

Panašu, kad pavyko pristabdyti valdančiųjų bandomą „prastumti“ projektą, kuris ne tik yra  diskriminacinio pobūdžio, išskiriantis tik siaurą žmonių amžiaus grupę, bet ir dar labiau supriešinantis visuomenę.

Panašu, kad valdantieji jau kitame Seimo posėdyje „buldozeriu“ bandys prastumti savo projektą, kaip ir desperatiškai bandys sveikus, nepasiskiepijusius dirbančius ir besimokančius žmones išeliminuoti iš gyvenimo ir suversti jiems visą kaltę dėl pandemijos nesuvaldymo.