G. Jakavonis: „Įteisinta skirtingų lyčių partnerystė – vienas žingsnis iki homoseksualų santuokos"

Daugelį metų Lietuva buvo išnykusi iš pasaulio žemėlapio, bet mes išlikome, nes kalbėjome savo kalba, laikėmės savo papročių ir tradicijų, turėjome savo vertybių sistemą. Jei norite tautinėje valstybėje sukelti krizę ir ją sunaikinti, pirmiausia priverskite tos šalies piliečius suabejoti jos tradicinių vertybių, papročių ir tradicijų pagrindais, pristatykite save ne Lietuvos, o pasaulio piliečiu, kuris yra aukščiau savo šeimos, bendruomenės ir tautos. Tam labiausiai tinka liberalios politikos apologetai ir tolerantiškos, ypač iš užsienio finansuojamos, organizacijos.

Man visai neįdomu, kas su kuo miega, bet kuomet homoseksualai demonstratyviai eina paraduose, mane, kaip ir visus Lietuvos gyventojus tai jau liečia.

Šį straipsnį nusprendžiau parašyti sužinojęs, kad Lietuvos Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos pateiktoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriose įteisinta partnerystė. Registruota partnerystė faktiškai prilyginama santuokai. Esminis santuokos ir partnerystės skirtumas, kad  santuoką įregistruoja notaras! Priežasčių, kam reikalinga registruota partnerystė, reikia ieškoti giliau.

Vyriausybės projekte įteisinama skirtinų lyčių partnerystė, tačiau projekto rengėjai nutyli, kad skirtinų lyčių partnerystės įteisinimas neišvengiamai atvers kelius vienos lyties asmenų partnerystei, nes pagal Europos Žmogaus Teisių teismo praktiką, homoseksualiems asmenims atsiras galimybė reikalauti vienos lyties partnerystės įteisinimo.

Šį faktą puikiai žino organizacijos ,,Lietuvos gėjų lyga" atstovai. Štai ištraukos iš jų socialinio tinklalapio susirašinėjimo:

,,Justas Staniulis: O gal tiesiog bijoma, kad kitoks projektas nepraeis Seime, o priėmus tokį, po to jau galima bus taisyti pagal EŽTT teismo praktiką?"

,,Algimantė Danilaitė: Justai, žinant Bernatonio požiūrį, manau, kad jam tai tikrai dzin LGBT. Bet taip, bus galima kreiptis į EŽTT."

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis pakankamai plačiai savo ministerijos veiklą nušviečia tiek respublikinėje, tiek regioninėje žiniasklaidoje. Būtų labai įdomu, kad jis pakomentuotų tą ,,dzin" ir kas iš jų ministerijos ruošė ir pateikė minėtąsias CK pataisas Vyriausybei, kurioms ši pritarė. Seime dirbu jau dvylika metų, tad galiu nuspėti, kaip rudens sesijoje už šias pataisas balsuos vienas ar kitas jo narys - vienas vadovausis savo įsitikinimais, kitas laikydamasis partinės drausmės. Iš pradžių mane nustebino, kad Teisingumo ministerijos parengtoms minėtosioms pataisoms pritarė Vyriausybė, tačiau išgirdus vieno iš LGL vadovų Vladimiro Simonko žodžius, kad „savo žmonių mes turime visur“ tikriausiai stebėtis nebėra kuo. 

Aštuonerius metus dirbdamas Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje puikiai susipažinau su Strasbūro Žmogaus Teisių teismo praktika. Ji visiškai nesikiša į nacionalinę teisėtvarkos sistemą. Pavyzdžiui, prieš keletą metų vienas mūsų šalies pilietis (pilietė) iš mūsų valstybės už neįvykdytą lyties keitimo operaciją prisiteisė daugiatūkstantinį ieškinį.

To būtų nebuvę, jei vienas buvęs sveikatos apsaugos ministras nebūtų įtraukęs į Lietuvos įstatymus punkto, kad ,,Lietuvoje asmuo gali keisti lytį". Punktą numatė, o jo įsigaliojimo ir vykdymo - ne. Strasbūro teisme paprasčiausiai pavartė mūsų priimtus įstatymus ir pasakė, kad jei jų nesilaikote - mokėkite.

Taip ir šiuo atveju. Žinodami situaciją, įvairūs Justai ir Algimantės susirašinėja socialiniuose tinkluose, kurie oficialiai pasiekiami visiems Lietuvos gyventojams, o Lietuvos valdžia apie pasekmes negalvoja.

Be to, save vakariečiais laikantys LGL veikėjai ar netgi didvyriais kovoje su ,,paskutiniais Europos pagonimis" besijaučiantys veikėjai nesupranta, kad yra paprasčiausi nesusipratėliai. Nesusipratėliai, kurie po atlikto darbo bus niekam nereikalingi. Save laikantieji kariais už progresą, tėra tik pasaulio ,,didžiųjų" ginklas, kuris turėtų sumažinti gimstamumą ir planetos gyventojų skaičių. Savo šalyje, kur valdžia turėtų puoselėti tradicines vertybes, tai puikus ginklas opozicijai ir individualiai sau balsus rinkimuose renkantiems ,,valdančiųjų atstovams", kuriems Lietuvos ateitis visai nerūpi.

Jeigu šias įstatymo pataisų nuostatas skaityčiau nesivadovaudamas savo įsitikinimais, kaip dvylika metų Seime dirbančiam parlamentarui man vis tiek kyla daug klausimų. Pavyzdžiui, teisinės pasekmės nuo partnerių bendro gyvenimo pradžios momento, taip pat  ir turtinės pasekmės, susijusios su bendra partnerių nuosavybe. Kaip bus nustatoma ,,bendro gyvenimo pradžia", kaip partnerystės atskaitos taškas? Juk žmonės viename bute gali gyventi ir neketindami turėti šeimos ryšių, kaip antai skirtingos lyties studentai, kurie kartais kartu nuomojasi butus. 

Toliau, pagal šį įstatymą partnerystės sutartį nutraukti gali vienas iš partnerių pagal vienašalį pareiškimą dėl partnerystės pabaigos. CK nutyli, kaip apie partnerystės pabaigą sužinos kitas partneris. 

Ir pabaigai. Į Lietuvą nebuvo įsileistas Rusijos nacionalistas, dainininkas Olegas Gazmanovas, nes savo koncertais, kuriuose propaguoja Kremliaus idėjas ir už kurias iš V. Putino gavo valstybinius apdovanojimus, jis daro mūsų visuomenei žalą. Tik kodėl tada į Lietuvą įleidžiamas Eltonas Džonas, kuris koncertuodamas scenoje su savo draugu atvirai demonstruoja homoseksualumą. Jis taip pat D. Britanijos karalienės yra apdovanotas valstybiniais ordinais.

Tad man kyla klausimas - kuris iš jų daro daugiau žalos Lietuvos praktiškai rusų kalbos nesuprantančiam jaunimui, kuriam nieko nesako žodžiai Sovietų Sąjunga?

Gediminas Jakavonis, Seimo Darbo partijos frakcijos narys