Darbo partijos sąskrydyje - gausus būrys partiečių iš visos Lietuvos



Šeštadienį, rugpjūčio 5 d., Šventojoje įvyko tradicinis Darbo partijos sąskrydis į kurį suvažiavo daugiau nei 2 tūkstančiai partiečių iš visos Lietuvos.

Gausus būrys darbiečių kaip ir kasmet čia atvyko pasidžiaugti vienas kito draugija, pabūti kartu, pasidalinti idėjomis ir kartu pramogauti. Daugelį metų Darbo partijos sąskrydis vyko Varniuose, tačiau pernai gruodį, Darbo partijos pirmininke išrinkus Živilę Pinskuvienę, naujai sušauktoje taryboje atsinaujinusios partijos vadovybė nusprendė sąskrydį organizuoti Lietuvos pajūryje. Sveikatos centre "Energetikas", kur šiemet ir vyksta Darbo partijos sąskrydis, o susirinkusiųjų dar laukia pramogos, sporto rungtys, apdovanojimai ir, žinoma, koncertai.

O atidarymo šventę, po kurios atvykusieji skubės džiaugtis jiems paruošta programa, savo sveikinimo žodžiu pradėjo laikinai pareigas einantis Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis.

"Šių metų sąskrydis - vienas gausiausių, kuriuos teko matyti per pastaruosius keletą metų. Džiaugiuosi, kad esame lyg šeima, kad palaikome vieni kitus, rodome pagarbą,  išreiškiame viltį ir skleidžiame meilę. Šiuo metu visa tai mums yra labai reikalinga, tad džiaugiuosi, kad vertiname savo žmones, skyrius, darbus, kad esame kartu. Linkiu visiems atvykusiems čia, Šventojoje, puikiai praleisti laiką, pasimėgauti jūra, tačiau su ja nejuokauti, rūpintis ir prižiūrėti save bei aplinkinius", - kalbėjo l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis. 

Pasveikinęs gausiai į sąskrydį atvykusius darbiečius, Š. Birutis ant scenos pakvietė ir sąskrydį organizavusią Darbo partijos prezidiumo narę, Širvintų rajono merę, Živilę Pinskuvienę.

"Susiformavusią, subrendusią, turinčią aiškius tikslus ir kryptį - tokią partiją šiandien matau prieš savo akis. Tam prireikė ne vienerių metų, tačiau būtent dabar, kuomet atsinaujino, žengė demokratiniu keliu, nusistatė aiškius prioritetus ir siekius, ji tapo žmonių partija. Per ilgą savo gyvavo metą mes pasiekėme, kad svarbiausia būtų komanda, palaikymas ir supratimas. Tik turint vertybes ir jų laikantis pavyks kurti, o ne griauti", - partiečiams kalbėjo Ž. Pinskuvienė.

Pasveikinti darbiečių taip pat atvyko Lietuvos Respublikos Seimo narys, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, Liberalų sąjūdžio pirmininko pirmasis pavaduotojas Eugenijus Gentvilas, Europos Parlamento narys Antanas Guoga, Seimo narys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, Seimo narys, partijos Tvarka ir teisingumas tarybos narys Petras Gražulis, Palangos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Antanas Mikalkėnas.