Darbo partijos frakcija siūlo nesegreguoti ir 100 eurų išmoką skirti visiems pasiskiepijusiems senjorams

Seimo Darbo partijos frakcija nesutinka su Vyriausybės siūlymu skirti 100 eurų vienkartines išmokas tik vyresniems kaip 75 m. asmenims, pasiskiepijusiems iki tam tikros datos.  Frakcija teikia Seimui projektą, kuris neskirstys senjorų nei pagal amžių, nei pagal vakcinacijos datą.  

Siūloma visiems pilnai pasiskiepijusiems 65 metų ir vyresniems asmenims, priklausantiems rizikos susirgti sunkia COVID-19 ligos forma grupei, skirti 100 eurų siekiančią vienkartinę išmoką.
Pasak šio projekto iniciatorės Seimo narės Ievos Kačinskaitės–Urbonienės, tai – ne pinigų klausimas, nes jų valstybė turi, o prioritetų.

„Akivaizdu, kad pinigų yra, nelegalių migrantų krizė tai aiškiai atskleidė. Svarbiausia užkirsti kelią negatyviai diskriminacijai, kai vieni už tą patį skiepijimąsi gauna pinigus, o kiti - nieko“, – teigia Seimo narė.

Parlamentarai siūlo skatinti senjorų sąmoningumą ir atsakomybę, skiriant 100 eurų vienkartines išmokas jau pasiskiepijusiems. Tačiau šias išmokas, Seimui pritarus, galės gauti ir tie senjorai, kurie pasiskiepys po šio sprendimo priėmimo.

„Tai, mano manymu, yra sąžininga ir socialiai teisinga. Nepritariame Vyriausybės siūlymui skirti tokio dydžio išmokas tik vyresniems kaip 75 m. asmenims, pasiskiepijusiems tik iki tam tikros datos. Tai yra absoliutus tos pačios grupės tam tikros dalies diskriminavimas. Tokia pat nesąmonė būtų siūlymas mokėti vaiko pinigus tik pasiskiepijusių tėvų vaikams“, – neabejoja parlamentarė.

Seimui priėmus Darbo partijos frakcijos siūlymą, teisę į 100 eurų išmoką vyresni kaip 65 m. žmonės įgytų iš karto po to, kai pasiskiepytų antrąją vakcinos doze (jei visa vakcinacijos schema sudaryta iš dviejų dozių) arba po pirmos vakcinos, kai pakanka tik vieno skiepo.