Darbo partijos frakcija LR Seimui siūlys kreiptis į KT dėl Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pakeitimų

Antradienį surinkęs 53 Seimo narių parašus, šiandien vyksiančiame plenariniame posėdyje Seimo Darbo partijos frakcijos narys Aidas Gedvilas pateiks Nutarimą dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą dėl kovo 23 d. priimtų Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pakeitimų svarstymui.

„Mes negalime palaikyti neišdiskutuotų sprendimų, ribojančių žmogaus laisves ir prigimtines teises. Ir, svarbiausia, prieštaraujančių pamatiniam šalies įstatymui – Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Mūsų valdantieji sukuria precedentą, kuriuo paminami konstitucinės demokratijos principai. Dėl šios priežasties ir inicijavome kreipimąsi į Konstitucinį teismą“, – sako Seimo Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.
 
Darbo partijos frakcijos įsitikinimu, skubos tvarka priimtos Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo 18 straipsnio nuostatos galimai prieštarauja LR Konstitucijos 18, 29 ir 48 straipsniams.
 
„Manau, kad Seimui atėjo laikas padaryti pauzę, stabtelėti ir pasitikrinti, ar draudimų ir apribojimų sūkuryje nebuvo peržengtos raudonosios linijos, už kurių prasideda žmonių konstitucinių teisių ir laisvių pažeidimai. Šio kreipimosi laukia Lietuvos žmonės ir šiandien jis yra teikiamas Seimui. Manau, kad balsavimas dėl kreipimosi parodys, ar valdančiosios partijos pasiruošusius prisiimti atsakomybę už savo sprendimus ir ar jie gerbia aukščiausią šalies teisės aktą - Konstituciją“, – sako kreipimosi iniciatorius A. Gedvilas.
 
Tiesioginę Seimo plenarinio posėdžio transliaciją galima stebėti internetu: https://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=36503&p_k=1