Darbo partija Vilniuje pasirašė valdančiosios koalicijos sutartį

5 mandatus Vilniaus miesto taryboje savivaldos rinkimuose iškovojusi Darbo partija šiandien kartu su Remigijaus Šimašiaus komitetu, Lenkų rinkimų akcija ir konservatoriais pasirašė valdančiosios koalicijos sutartį.

Naująją daugumą sostinėje sudarys 38 Tarybos nariai. Opozicijoje liko A.Zuoko sąrašo ir valstiečių atstovai.  

Ūkišką požiūrį į miesto reikalus rinkėjams pristatę Darbo partijos atstovai Vilniaus Taryboje vadovaus Savivaldybės plėtojimo ir viešosios tvarkos bei Paslaugų ir miesto ūkio komitetams.

Į 16 puslapių koalicijos programą pateko daug Darbo partijos Savivaldos rinkimų programos užduočių.

Tarp jų – siekis ugdyti savarankiškas, laisvas ir atsakingas asmenybes, apimantis, ikimokyklines įstaigas, mokyklų atnaujinimą ir statybas, pedagogų kvalifikaciją ir t.t. 

Gerinant susisiekimą Vilniuje koalicija įsipareigoja pirkti elektrines ir ekologiškas transporto priemones, vystyti greituosius koridorius ir A juostas, plėsti dviračių takų tinklą, pastatyti tiltą per Nerį ties Vingio parku, apsaugoti Senamiestį nuo tranzitinio eismo. 

Miegamieji rajonai, pagaliau privalo virsti jaukiais gyvenamaisiais rajonais. Šis tikslas apims ir renovaciją, ir žalias erdves prie namų, bus tvarkomi šaligatviai, gerinamas parkavimas, kiekviename rajone įrengiama po traukos centrą – infrastruktūros objektą, kuris taptų to rajono gyventojų laisvalaikio židiniu. 

Sveikatos paslaugų kokybė, įvairus ir prieinamas neformalusis ugdymas bei išplėtota sporto ir sveikatinimo infrastruktūra, užterštumo mažinimas ir puoselėjama gyvenamoji aplinka, neįgaliųjų įtrauktis, saugumas turizmas – tai koalicijos tikslai, kurie buvo numatyti ir Darbo partijos programoje.