Darbo partija: tiesa turi būti kuo greičiau išaiškinta

Šiandien kalbėdami apie Darbo partiją ją galime apibūdinti trimis žodžiais – skaidri, atvira, atsinaujinusi. Praeities įvykiai privertė susitelkti, atgimti iš naujo, dirbti taip, kad niekam nekiltų abejonių dėl mūsų veiksmų, dėl mūsų vertybių, dėl mūsų tikslų. Klaidos netapo mūsų inkaru, priešingai, jos paskatino keistis, mokytis iš jų ir daryti teisingesnius sprendimus. 

Tačiau šiandien Darbo partijos vardas nuskambėjo kontekste, kuris jai ir jos žmonėms gali padaryti milžinišką žalą. Susitelkusią partiją ir vėl bandoma skaldyti.  Dešimtmetį trukusią bylą mes palikome praeityje, tačiau visa tai bandoma vėl padaryti dabartimi ir ant Darbo partijos vardo mesti tamsų šešėlį. Esame įsitikinę ir tvirtai žinome, kad mes švari, neturinti ko slėpti partija. Tačiau žmonėms ši situacija gali asocijuotis su dideliais pažeidimais ir taip užtemdyti bei niekais paversti visas mūsų pastangas parodyti, kad esame kitokie, kad esame patikimi, kad esame skaidrūs. Kad mūsų tikslas dirbti ne sau, o Lietuvai ir jos žmonėms. 

Todėl šiuo metu mums svarbiausia yra bendradarbiauti su teisėsauga. Tiesa turi būti kuo greičiau išaiškinta, o tai pavyks padaryti tik būnant atviriems, padedant visoms šią situaciją tiriančioms institucijoms, teikti visą reikiamą informaciją ir pagalbą. Apgailestaujame, kad žmonių galvose ir vėl keliama sumaištis, kad vėl tenka prisiminti praeitį, tačiau dabartinė partija, jos nariai, nėra susiję su jokiomis neteisėtomis veiklomis ir nori kuo greičiau tai įrodyti. Mes pasitikime Lietuvos teismine sistema - ji dirba savo darbą, todėl esame pasirengę prisidėti prie šio tyrimo visomis išgalėmis ir tikimės, kad apginsime Darbo partijos vardą.