Darbo partija rinks kandidatą į premjero postą

Birželio 27 d. įvyksiančiame Darbo partijos suvažiavime paaiškės, kas taps partijos kandidatu į būsimos Vyriausybės vadovus. Pirmadienį vykusiame Tarybos posėdyje pasiūlyti du kandidatai: partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich ir jo pavaduotojas, buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.

„Spalį vyks Seimo rinkimai, labai svarbu, kas taps būsimos Vyriausybės vedliu, kokią programą jis įgyvendins, kokių veiksmų imsis. Vyriausybės vadovo rankose yra visi svertai, kad būtų įgyvendinti politiniai tikslai ir partijos programa. Mes, Darbo partija, koncentruojamės į veiksmus, ne į tuščią pliurpimą, todėl ir renkame ne sąrašo lyderį, o kandidatą į Ministrus Pirmininkus. Tiek aš, tiek gerbiamas V. Jukna pristatysime savo programas, o žmonės pasirinks jiems tinkamiausią“, - teigia Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskich.

Savo nuomonę apie partijos kandidatus į Ministrus Pirmininkus galės pareikšti ne tik 11 tūkstančių Darbo partijos narių, bet ir visi Lietuvos žmonės svetainėje www.rinkimai2020.darbopartija.lt.

Politiko kelią V. Uspaskich pradėjo 2000 metais, tapęs Seimo nariu. 2003 m. įkūrė Darbo partiją, su kuria 2004 m. rinkimuose gavo daugiausia vietų Seime. Ėjo ūkio ministro pareigas. Nuo 2014 m. išrinktas į Europos Parlamentą dirba Regioninės plėtros komitete. Daugiau apie kandidatą galite skaityti - www.uspaskich.eu.

Profesorius, biomedicinos mokslų daktaras V. Jukna 2012 m. tapo žemės ūkio ministru, nuo 2014 m. dirba Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje profesoriumi, vadovauja moksliniam centrui. Darbo partijos pirmininko pavaduotojas aktyviai dalyvauja įvairių Lietuvos ir užsienio organizacijų veikloje, taip pat yra Darbo partijos Kaimo reikalų komiteto pirmininku. Daugiau apie kandidatą galite skaityti - www.jukna.lt.

Tarybos posėdyje nuspręsta, kad birželio 27 d. įvyksiančiame partijos suvažiavime taip pat bus tvirtinama partijos rinkimų programa, kandidatų sąrašas ir kandidatai vienmandatėse rinkimų apygardose.