Darbo partija palaiko Prezidento iniciatyvą, kuria didinamos finansinės savivaldybių galimybės

Seimo Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė–Urbonienė kartu su kitais Seimo frakcijų atstovais dalyvavo Prezidento Gitano Nausėdos organizuotame susitikime dėl savivaldybių investicijų ir fiskalinės drausmės apribojimų tobulinimo.

Prezidentas ketina Seimui teikti LR fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinio įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūlys didinti savivaldybių galimybes skolintis tiksliniams investiciniams projektams. Europos Sąjungos bei kitiems tarptautiniams projektams klimato kaitos ir skaitmenizavimo srityse skirtas lėšas Prezidentas siūlo neįtraukti į fiskalinio balanso apribojimą, tai reiškia, kad skaičiuojant savivaldybių biudžetus tos lėšos nebus skaičiuojamos kaip pajamų viršijimas.  

Pasak parlamentarės I. Kačinskaitės–Urbonienės, tai dar ne savivaldybių savarankiškumas, bet didelis žingsnis į priekį, siekiant sudaryti galimybes savivaldybėms dalyvauti investiciniuose projektuose, pavyzdžiui, vandentvarkos, renovacijos ir kt.

 „Darbo partijos frakcija palaiko šią Prezidento iniciatyvą ir skatina Seimo valdančiuosius kuo greičiau imtis konkrečių veiksmų. Tam pritaria ir Savivaldybių asociacija. Manome, kad tai kylant kainoms, pavyzdžiui, komunalinėms paslaugoms, augant viešojo sektoriaus darbo užmokesčiui, savivaldybės nebeturės laisvų pinigų svarbiems projektams, kurie padėtų tvariau ir greičiau įgyvendinti europinius projektus, kurie per elektros ar kitos energijos taupymą, nuotolines elektronines skaitmenizuotas paslaugas ir t. t. sukurtų didesnę naudą savivaldybėms. Prezidentas siūlo išeitį ir mes šį žingsnį tikrai palaikome“, - teigia Seimo narė.

Vienas iš Darbo partijos programinių punktų yra didinti savivaldybių savarankiškumą ir galimybes ūkinei veiklai, investicijoms. Todėl Darbo partija remia LR Prezidentą ir mato šioje srityje bendradarbiavimą.