Darbo partija: konservatoriai įkalė paskutinę vinį į švietimo susitarimo karstą

Konservatorių partijos nenoras įgyventini švietimo susitarimą ir veidmainystė bendraujant su pedagogais liudija apie tai, kad faktiškai susitarimas yra nutrauktas – įsitikinę Darbo partijos atstovai.

„Akivaizdu, kad konservatoriai tiesiog pasinaudojo pedagogais. Tiek 2021 m. – kai buvo pasirašytas susitarimas, tiek 2018 m., kai konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė apsimetinėjo geraisiais samariečiais, žodžiais, kavos aparatais ir kruasanais demonstruodami paramą streikuojantiems mokytojams ir bandydami pelnyti jų palankumą artėjančiuose rinkimuose. Kai atėjo laikas vykdyti įsipareigojimus, konservatoriai tiesiog nusispjovė ant mokytojų ir dėjo į krūmus“, – sako Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys.

Praėjusį antradienį vykusiame Darbo partijos frakcijos susitikime su švietimo ir mokslo ministru Audriumi Jakštu buvo atskleistas konservatorių ir švietimo ministerijos melas. Švietimo susitarime įtvirtintus rodiklius, pagal kuriuos – iki 2024 metų pabaigos mokytojų VDU turi sudaryti 130 proc. šalies VDU, o dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų VDU – 150 proc. šalies VDU – buvo bandoma pasiekti skaičiuojant mokytojų, dirbančių daugiau kaip vienu etatu darbo užmokesčius.

„Arogantiški ir niekinantys finansų ministrės vyro pasisakymai apie streikuojančius mokytojus faktiškai atskleidžia šios partijos požiūrį ir į mokytojus, į švietimo sistemą ir į visus mūsų šalies žmones plačiąja prasme. Patys konservatoriai įkalė paskutinę vinį į švietimo susitarimo karstą ir šiandien galime konstatuoti, kad jis yra sužlugdytas ir nutrauktas“, – sako Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.