Darbiečiai apsisprendė dėl rinkimų: prezidento posto sieks A. Mazuronis, V. Uspaskich ves sąrašą EP rinkimuose

Pirmadienio vakare posėdžiavusi Darbo partijos taryba priėmė sprendimus dėl artėjančių prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimų bei aptarė klausimą dėl gynybos mokesčio įvedimo.

Tarybos sprendimu prezidento rinkimuose dalyvaus partijos pirmininkas Andrius Mazuronis, o prezidento rinkimų štabui vadovaus Seimo narys Valdemaras Valkiūnas.

„Partijos sprendimas kelti mane kandidatu prezidento rinkimuose man yra didelė garbė ir atsakomybė. Mano tikslas – įsitraukti į diskusiją apie tai, ką per penkis metus pavyko padaryti dabartiniam prezidentui, siekiant gerovės valstybės Lietuvoje, ką padarė dabartinė valdančioji dauguma ir konkrečiai – Ministrė Pirmininkė, kad gyvenimas mūsų šalyje taptų geresnis ir oresnis. Visiškai nesinori stebėti šios diskusijos iš šalies, todėl siekiu būti pilnaverčiu jos dalyviu, dalyvauti ginčuose, pateikti savo klausimus tiems žmonėms, kurie buvo ir yra atsakingi už tai, kaip dabar gyvena mūsų valstybė, o kartu asmeniškai susitikti su Lietuvos žmonėmis ir pristatyti savo matymą bei valstybės ateities viziją“, – sako A. Mazuronis.

Partijos pirmininko teigimu, siekti prezidento posto jis sutiko su sąlyga, kad partijos sąrašą Europos Parlamento rinkimuose ves partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich, nes esant dabartinėms aplinkybėms partijai reikia susitelkimo ir vienybės.

„Tai, kad Viktoras vestų partiją Europos Parlamento rinkimuose buvo mano sąlyga, nes šiuo metu turime vienytis ir telkti jėgas, kad artėjantis trijų rinkimų ciklas būtų maksimaliai sėkmingas, o partijos politinis resursas būtų panaudotas efektyviausiai. Lygiai taip pat tikimės kiekvieno partijos nario įsitraukimo į rinkimų kampanijos procesą“, – kalbėjo partijos pirmininkas A. Mazuronis.

Darbiečiai diskutavo apie premjerės pasiūlymą įvesti gynybos mokestį, kuris būtų skirtas krašto apsaugai. Darbo partija kategoriškai nepritaria bet kokiam mokestinės naštos didinimui.

„Pritariame idėjai, kad reikia skirti daugiau dėmesio krašto apsaugai ir gynybai, tačiau visiškai nesutinkame su mokestinės naštos didinimu, ypatingai vidurinei klasei – žmonėms, ant kurių pečių laikosi šalies ekonomika ir kurie susiduria su didžiausiais sunkumais pastaruoju metu – didėjant maisto produktų, kuro, energijos išteklių kainoms. Jeigu Vyriausybė nori didinti krašto gynybos finansavimą, reikia ieškoti būdų mažinai dabartines biudžeto išlaidas. Todėl tokiam gynybos mokesčiui, koks yra siūlomas dabar, Darbo partija niekada nepritars, o šį klausimą turėtų spreęsti naujai išrinktas prezidentas“, – sako A. Mazuronis.