Atsakydamas į Darbo partijos kritiką, Vilniaus meras patikino - mitingui rugsėjo 10-ąją leidimas bus

Pirmadienį Vilniaus m. savivaldybės Darbo partijos frakcija buvo susitikusi su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi. Darbiečiai išsakė kritiką dėl pastaruoju metu pasirodančios netinkamos miesto valdžios atstovų komunikacijos ir veiksmų.

„Didelį nerimą sukėlė tai, kad savivaldybė atšaukė jau anksčiau suderintą leidimą mitingui rugsėjo 10-ąją, taikius mitinguotojus išvadindama riaušininkais. Mums, kaip koalicijos partneriams, tai visiškai nepriimtina, žmonės turi teisę mitinguoti, eiti į gatves ir išreikšti savo poziciją, kad ir kokia ji bebūtų, o mes turime ieškoti būdų kaip jiems padėti, o ne trukdyti. Todėl apie tai kalbėtis į frakciją pasikvietėme Vilniaus miesto merą”, - sakė susitikime dalyvavusi buvusi Vilniaus m. savivaldybės tarybos narė, Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Atsakydamas į kritiką, miesto meras patikino, jog rugsėjo 10-osios mitingo organizatoriams kreipusis iš naujo, dabar nemato kliūčių, kodėl mitingas galėtų neįvykti, bei kvietė frakcijos narius dažnesniam dialogui. Koalicijos partneriai vienodai mato Vilniaus miestą, kaip laisvą ir atvirą įvairioms nuomonėms miestą.

Darbiečiai nerimavo ir dėl besikaupiančio šešėlio, susijusio su įtarimais, kad Vilniaus mieste viešieji pirkimai vykdomi neskaidriai. Prašydami išsklaidyti bet kokias abejones, Vilniaus Darbo partijos frakcijos nariai teikė siūlymus, vienas jų - paviešinti visus savivaldybės užsakymus, kuriuos vykdė su meru susijusi jo artimiausia aplinka.

Frakcijos seniūnė, Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkė Jolanta Gaudutienė kėlė klausimus dėl didelės vadovų kaitos Vilniaus valdomose įmonėse, taip pat dėl didžiulio ugdymo įstaigų vadovų stygiaus sostinėje. „Nenormalu, kai turime, viena vertus, tokią kaitą, kita vertus, tokį deficitą.  Kyla klausimas, ar tikrai savivaldybės įstaigų ir įmonių valdymas atitinka aukščiausius vadybos standartus ir bendruomenių interesus. Prašėme mero pateikti detalią informaciją ir planą, kaip galėtų būti sprendžiami šie iššūkiai”, - kalbėjo seniūnė.

Koalicija jau anksčiau buvo sutarusi ir biudžete numačiusi nuo š.m. rugsėjo 1-osios pedagogams skirti finansavimą nemokamam viešajam transportui. „Apmaudu, kad dar šiandien ir visą šį mėnesį pedagogai už viešąjį transportą privalės mokėti dėl užsitęsusių pirkimų ir nepakankamo šio klausimo administravimo. Siūlėme svarstyti kompensuoti bent dalį viešojo transporto bilieto kainos už rugsėjo mėnesį”, - kalbėjo Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininkas, darbietis Rikantas Aukškalnis.

Susitikimo metu taip pat buvo išsakytos abejonės dėl vykdomų eismo pertvarkymo darbų sostinėje, atkreiptas dėmesys, kad stringa tiek Lazdynų baseino, tiek nacionalinio stadiono darbai, todėl nuspręsta šiuos klausimus aptarti artimiausiu metu kitame posėdyje.