Širvintų darbiečiai išsirinko naują skyriaus pirmininką: į skyrių įstojo kelios dešimtys naujų narių

Penktadienį, birželio 8 d., Širvintų darbiečiai susirinko pabendrauti su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskich bei išsirinkti naująjį skyriaus pirmininką.

„Labai džiaugiuosi, kad taip gausiai jūsų susirinko. Labai džiaugiuosi, kad jūs tokie aktyvūs. Visi skyriai iš tiesų veikia aktyviai, visa valdžia suformuota. Mes ir toliau rengsime susitikimus, visur dalyvausime, rudenį pradėsime pristatinėti programą, kuri yra labai ryški ir sukels daug diskusijų. Ją įvykdžius, Lietuva pateks į investuotojams patraukliausių šalių penketuką“, - širvintiškiams kalbėjo V. Uspaskich.

Jis taip pat pasakojo apie kitokį požiūrį į užsienio politiką – pasiūlymą Lietuvą paversti taikos, o ne buferine zona. Kalbėjo apie Lietuvos ekonomiką ir būtinumą mažinti PVM maisto produktams.

„Verslininkai galvoja, kur jiems palankesnės sąlygos. O Lietuva dabar neatrodo patraukli. Mūsų produktai mums yra brangesni nei užsienietiški. Tačiau valdžia nesupranta, kad reikia mažinti PVM. Jie tiesiog nesupranta. Jūs klausote manęs ir suprantate, kad kažkas dabar yra neteisingai, o tie, kurie sėdi prie valdžios vairo – nesupranta. Nesinori galvoti, kad tie, kurie dabar yra valdžioje tai daro specialiai, bet reikia kažką keisti. Tikslas turi būti ne pabuvoti valdžioje, ne kažkokį postą užimti, o padaryti realius ir taip reikalingus pokyčius“, - teigė V. Uspaskich.

V. Uspaskich taip pat sakė, kad šiam skyriui skirs daug dėmesio, dar ne kartą atvažiuos, palinkėjo išsirinkti puikų pirmininką ir suformuoti savo komandą. 

Iš karto po Darbo partijos pirmininko linkėjimų, l.e.p. Darbo partijos Širvintų skyriaus pirmininkas Alfredas Astikas ėmėsi darbotvarkės klausimų. Vienas iš svarbiausių – naujų narių priėmimas. Šią dieną, birželio 8 d., į partiją įstojo 28 širvintiškiai. Vėliau imtasi skyriaus pirmininko rinkimų. Partiečiai vieningai nutarė, kad Darbo partijos Širvintų skyriaus pirmininku turi tapti Alfredas Astikas.

Susirinkimo metu taip pat suformuota skyriaus komanda.