Panevėžyje darbiečiai vedė diskusiją apie toleranciją

Kiekvienais metais lapkričio 16 d. yra minima Tarptautinė tolerancijos diena. Jau trečią kartą Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Panevėžio skyriaus Tarybos narė dr. Sandra Jakštienė inicijuoja tarptautinės tolerancijos dienos proga konferencijas, pokalbius, diskusijas miesto bendruomenei. Šiais renginiais siekiama atkreipti dėmesį į tolerancijos apraiškas ir ugdyti tolerantišką nuomonę, požiūrį šalia esančiam. Šiais metais organizuota įdomi diskusija jaunimui „Ką (ne)toleruoti Panevėžyje?“.

„Kai išgirstame žodį tolerancija, galvojame apie savo santykį su šalia esančiu žmogumi. Čia ir išryškėja mūsų požiūris į kitaip atrodančius, kitaip mąstančius ar kitaip besielgiančius mūsų mieste. Vis dažniau girdime kalbant apie toleranciją pagyvenusiems žmonėms, kitataučiams, skirtingoms nuomonėms ir pan. Juk tolerancija – tai kantrybė, pakantumas kitokiam elgesiui, nuomonei, išvaizdai, įsitikinimams, – sako diskusijos iniciatorė ir moderatorė dr. Sandra Jakštienė.

Diskusijoje domėtasi jaunimo požiūriu, kas toleruotina, o kas ne Panevėžio mieste, diskutuota ar visuomet reikia būti tolerantiškam, ar vis dar mieste sklando tolerancijos fobijos, mitai, baimės. Diskusijai buvo pasitelktas „akvariumo“ metodas, kuris padėjo atsakyti į keltus klausimus, taip pat ugdė jaunimo kritišką mąstymą ir gebėjimą klausytis, taip rodant pagarbą kalbančiajam ir pakantumą kito nuomonei.