V. Mazuronis sveikina G. Landsbergį pabudus iš žiemos miego

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis didžiausios opozicinės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderį Gabrielių Landsbergį sveikina atsibudus iš žiemos miego ir pradėjus prieš rinkimus dirbti savo darbą.

Opozicinės partijos lyderis pareiškė, kad siūlys savo partijos nariams Seime inicijuoti interpeliacijos procedūrą žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad ji dalyvavo neformalioje vakarienėje su Latvijos ministru ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela“ vadovu.

„Opozicijos darbas yra ieškoti bent menkiausių priekabių prie valdančiosios daugumos – tai yra suprantama. Gaila, kad opozicija ima atsibusti likus vos pusantro mėnesio iki rinkimų, bet tai geriau negu nieko“, – sako V. Mazuronis.

Partijos pirmininkas nesureikšmina V. Baltraitienės vakarienės fakto. „Ministro darbas yra su visais bendrauti ir iš visur susirinkti informaciją, kol nėra pažeidžiami įstatymai. Nematau nieko blogo, kad ministrė dalyvavo neoficialiuose susitikimuose su kitų šalių politikais ir verslo atstovais. Ar jau Lietuvoje uždrausta žmonėms susitikti ir bendrauti? Jeigu paaiškėtų, kad susitikimų metu buvo daromi kažkokie neleistini susitarimai, veiksmai ar pažeidžiamos etikos normos – vertinčiau kitaip, tačiau šiandien tokios informacijos nėra“, – vertina V. Mazuronis.

V. Baltraitienė savo ruožtu pareiškė, kad kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto.