V. Mazuronis kreipėsi į A. Pabedinskienę – prašo nedelsiant imtis veiksmų

Padidinus minimalią algą (MMA) ir neapmokestinamą pajamų dydį (NPD), mažiausiai uždirbančių pajamos turi didėti, o ne atvirkščiai, jeigu tam yra kokių biurokratinių kliūčių – jos nedelsiant turi būti šalinamos, sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis

„Negali taip būti, kad žmonės uždirbdami tik MMA būtų laikomi pasiturinčiais. Tai paprasčiausia nepagarba ir nejautrumas. Jeigu padidinus minimalią algą ar NPD atsitiko taip, kad dėl kelių dešimčių eurų papildomų pajamų šeima neteks kitos jiems gyvybiškai svarbios ir reikšmingos pagalbos iš valstybės – tai  turi būti sužiūrėta, pakeista ir kuo greičiau išspręsta“, – sako V. Mazuronis. 

Darbo partijos pirmininkas jau kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę, kad kuo skubiau imtųsi veiksmų Vyriausybiniu lygmeniu šiai problemai išspręsti. 

„Turi būti išlaikytas balansas tarp mažiausiai uždirbančių pajamų ir jiems teikiamos valstybės paramos vaikams, jų maitinimui, šildymui ir t.t. Politiniu lygmeniu mes pakėlėme minimalias žmonių pajamas, tikrai nei Premjeras, nei mes neturėjome tikslo jas mažinti. Jei dėl kažkokių biurokratinių kliūčių taip gali nutikti – nedelsiant jas reikia pašalinti. Net neabejoju, kad tam pritartų ir Premjeras“, – įsitikinęs V. Mazuronis.