Šarūno Biručio kreipimasis

Mielieji,

liepos 25 d. įvykusiame tarybos posėdyje buvo uždegta žalia šviesa Darbo partijai eiti demokratiniu keliu. Živilei Pinskuvienei už jos drąsą, ryžtingą sprendimą ir norą daryti pokyčius pagarbą išreiškėte plojimais. Plojau ir aš, nes jos nuveikti darbai turi prasmę - tie, kurie anksčiau galbūt jautėsi neišgirsti, šiandien turės stipresnį balsą nei kada nors anksčiau.  Partija subrendo, surado savo balsą, kryptį - pasirinko taiką, ramybę ir harmoniją. Žengėme svarbų žingsnį savo vertybių stiprinimo link, tad pagal naująjį partijos statutą pirmą kartą partijos istorijoje bus surengti tiesioginiai pirmininko rinkimai skyriuose, kur kiekvienas partietis galės pareikšti savo valią, atiduoti savo balsą ir deklaruoti savo įsitikinimus. Data jau paskirta, dabar tereikia ruoštis.  

 Suprantu - pokyčiai gali gąsdinti, nes su kiekvienu pasikeitimu gali apimti nežinomybės baimė, mintys apie ateitį ir kokia ji bus. Tačiau užtikrinu, kad bijoti nereikia, nes negalime stovėti vietoje, turi keistis ne tik partija, tačiau ir mes patys. Šiandien reikia Jūsų susitelkimo, Jūsų bendrumo, Jūsų noro ir užsidegimo veikti, būti ir dirbti kartu. Po vieną mes esame niekas, o kartu - didelė jėga.  Per tiek metų drauge tapome bendru mechanizmu, vieninga struktūra, kurios kiekvienas sraigtelis yra reikalingas tam, kad ji nesustotų, kad variklis veiktų visu pajėgumu. O jeigu jo neprižiūrėsime, jeigu detalės ims byrėti ir lūžti, variklis užges ir girdėsime tik nejaukią tylą.

 Nejaukios tylos mes nenorime - įdėta per daug darbo, per daug jėgų, per daug širdies ir jausmo. Ir visa tai mums padėjo sukurti vardą, kurį žino visa Lietuva - Darbo partija. Tegul jis ir toliau gyvuoja, tegul neišnyksta iš Lietuvos padangės! Tačiau supraskite, kad savaime niekas nevyksta, turime įdėti darbo, turime bendrauti, kalbėtis, taisyti, kas neveikia ir džiaugtis, ką sukūrėme.

 O pasikalbėti, pabendrauti, pasidalinti idėjomis kviečiu Darbo partijos sąskrydyje, kuris rugpjūčio 4-6 dienomis vyks sveikatos centre "Energetikas", Šventojoje. Kiekvienais metais čia tvyro džiugi nuotaika, bendrumas, ir gera emocija. Todėl nepraleiskite šio įvykio ir šiemet - Darbo partijoje visuomet buvo smagu, idėjų kūrimas ir įgyvendinimas mums nėra darbas, tai mūsų amatas. Tikiu, kad kaip ir man, Jums čia smagu ir gera, čia Jūsų ir mano namai, o tie, kurie išėjo, kurie supyko - grįžkite, pradėkime iš naujo.

 Neneigsiu - buvo visko - drauge ir juokėmės, drauge atlaikėm negandas, likimo mestus iššūkius.  Suprantu, kai kurie suabejojo partija, jos ateitim, tačiau mes dirbam, kuriam, klausom.  Susivienykim, sutelkime jėgas, pradėkim naują Darbo partijos erą, kur vyrauja tik pozityvas, tik noras tobulėti, kur noras duoti - stipresnis už norą gauti. Veikdami išvien pasieksime, kad būtume stipriausi, kad Darbo partija reikštų vienybę, demokratiją, skaidrumą.

 Pagarbiai

 l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis