Rytoj Seimo Darbo partijos frakcija kviečia Lietuvos kariuomenės vadą

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys teigia, jog jį nustebino pasirodžiusi informacija apie itin brangius viešuosius kariuomenės pirkimus, todėl jis rytoj, rugpjūčio 31 d., 11 val., į frakcijos posėdį kviečia Lietuvos kariuomenės vadą Joną Vytautą Žuką aptarti esamos situacijos.

„Vietoje to, kad pinigus skirtume pensijų ir atlyginimų kėlimui, pastaruosius metus didinome finansavimą krašto apsaugai, nes tuo metu tai atrodė reikalingas bei būtinas sprendimas. Tačiau tai, jog kariuomenė už virtuvės įrankius permokėjo net 8 kartus, atrodo neteisinga mūsų žmonių atžvilgiu. Atsižvelgdami į tai, rytoj nusprendėme į Seimo Darbo partijos frakcijos posėdį pasikviesti Lietuvos kariuomenės vadą Joną Vytautą Žuką ir išgirsti visus atsakymus į kylančius klausimus“, – sako K. Daukšys.

Reaguodamas į susidariusią situaciją, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas taip pat pareiškė, kad kitą savaitę šauks NSGK posėdį, kuriame aiškinsis dėl Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vykdytų pirkimų 2014-iais metais.